George Clooney a gyerekei miatt szólal fel Orbán ellen

2020. december 14. – 14:30

frissítve

George Clooney a gyerekei miatt szólal fel Orbán ellen
George Clooney egy londoni sajtótájékoztatón 2019-ben – Fotó: Tolga Akmen / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

George Clooney november végén bekerült a politikai közbeszédbe, mikor egy GQ-interjúban új filmje, a Midnight Sky kapcsán Orbán Viktort hozta fel példaként a világban tapasztalható dühre és gyűlöletre.

Most a Guardiannek adott egy interjút, amiben az apaság és az új filmje mellett szánt néhány gondolatot a magyar miniszterelnökre is. Gyakran beszélnek róla feleségével vacsora közben.

„Szerintem igenis megéri felvenni a kesztyűt az ilyen emberek ellen, mert szégyelleném, ha nem állnék az Orbán Viktorral szembeni oldalon”

– mondta a színész.

„Úgy érzem, ilyen fiatal gyerekekkel, ilyen őrültségekkel teli világban biztos akarok lenni benne, hogy majd elmondhatom: ‘Ezeket tettük, hogy kiálljunk a bizonyos dolgok ellen a történelemnek ebben a pillanatában'. Nem csak azért, hogy büszkék legyenek rám. Azért is, hogy jobbá tegyem a világukat.”

A novemberi kijelentése után a kormányközeli média azonnal össztűz alá vette Clooney-t. Azt írták, hogy a színész csak azért támadja Orbánt, mert Soros jóbarátja. Ezt Clooney hazugságnak nevezte.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!