Mads Mikkelsen lett a legjobb európai színész

2020. december 12. – 22:58

Mads Mikkelsen lett a legjobb európai színész
Mads Mikkelsen a Még egy kört mindenkinek című dán film főszerepében – Fotó: Outnow.ch

Másolás

Vágólapra másolva

A Még egy kört mindenkinek című dán dráma nyerte el a legjobb filmnek járó díjat az Európai Filmdíjak szombat esti átadóján, írja az MTI.

Thomas Vinterberg (Születésnap) rendezése volt a legsikeresebb alkotás az Európai Filmakadémia (EFA) gáláján, amit idén a koronavírus miatt közönség nélkül tartottak meg.

A Mads Mikkelsen főszereplésével készített dráma elnyerte a legjobb férfi alakításért, a legjobb rendezésért és a legjobb forgatókönyvért járó díjat is.

A film egy középkorú férfiakból álló baráti társaság kísérletét mutatja be, a négy középiskolai tanár azt a feltételezést vizsgálja meg a gyakorlatban, hogy a folyamatos enyhe fokú ittasság jobbá teszi az életet.

A legjobb dokumentumfilm a román Colectiv lett, ami egy éjszakai klubban történt tűzeseten keresztül vizsgálta a román hatóságok korrupcióját és az egészségügy borzasztó helyzetét. A legjobb színésznő Paula Beer lett az Undine című filmben nyújtott alakításáért. A nyertesek névsorát itt lehet elolvasni.

2017-ben ezen a díjátadón nyerte meg Borbély Alexandra a legjobb színésznőnek járó díjat a Testről és lélekről-beli alakításáért.

Mads Mikkelsen nemrég azért került be a hírekbe, mert ő lesz az, aki a botrányoktől szenvedő Johnny Deppet le fogja váltani a Legendás állatok és megfigyelésük című fantasy harmadik részében.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!