Ha mindig is akart egy alig hajtott Trabantot, most eljött az ön ideje

2020. november 29. – 18:49

Másolás

Vágólapra másolva

Idén ünnepelte 56. születésnapját a Trabant márkát igazán naggyá tevő 601-es modell, melyből a leleplezésétől a gyártásának 1990-es befejezéséig több mint 2,8 milliót gyártottak le. Az egykori NDK-s népautóval időnként ma is lehet találkozni, de olyan jó állapotú járgányból, mint ami most került eladósorba itthon, valószínűleg elég kevés maradt. A most eladásra kínált szentendrei Trabant tulajdonképpen alig járt 1987-es legyártása óta, így nem meglepő, hogy kívül-belül kifogástalannak tűnik az állapota – írja a hvg.hu.

Az autó ráadásul egy Hycomat modell, ami azt jelenti, hogy automatizált működésű kuplungrendszer van benne, így a kuplung nyomkodása nélkül is lehet benne váltani. Ha valaki a hagyományos megoldás híve, az a megszokott hárompedálos rendszerben is használhatja az autót, de a lehetőség adott, emiatt pedig korábban a Hycomat elég népszerű is volt a mozgássérültek körében. Az idén 33 éves autó a hirdetés alapján garázsban volt tartva, és alig több mint hétezer kilométert tett meg, így aztán használt Trabanthoz képest az ára is elég borsos, egymillió forintért kínálják.

Forrás: hasznaltauto.hu

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!