Hat év után visszatért az AC/DC egy új albummal

2020. november 13. – 10:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hat év után megjelent az AC/DC 17. albuma, a Power Up, amelyen a 2017-ben elhunyt alapító tag, Malcolm Young és gitáros testvére, Angus Young közös szerzeményei szerepelnek, írja az MTI.

Október elején írtunk arról, hogy az albumról egy számot, a Shot in the Dark címűt már korábban kiadtak. Már ekkor tudni lehetett, hogy a teljes album november 13-án debütál, az ausztrál rockzenekar pedig ezzel tért vissza az utolsó albumuk, a 2014-es Rock or Bust után.

Az albumon az eredeti csapat, Brian Johnson, Phil Rudd, Cliff Williams és Angus Young dolgozott, Malcolm Young azonban már nem tudott részt venni a zenélésben, ugyanis 2017-ben meghalt. A 73 éves Brian Johnson 2016-ban hagyta abba komoly halláskárosodása miatt a zenélést, egy hallássegítő készülékkel azonban vissza tudott térni az együtteséhez.

A Power Upon tizenkét dal szerepel, ezeket a szólógitáros Angus Young válogatta az elmúlt évek fel nem használt zenéiből. Az album digitálisan, CD-n és különféle deluxe verziókban is elérhető lesz utóbbihoz tartozik majd egy beépített hangszórós LED-doboz, amiből a Shot in The Dark egy részlete szól.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!