Film készült David Bowie első amerikai időszakáról

2020. október 28. – 17:27

Másolás

Vágólapra másolva

David Bowie egyértelműen minden idők egyik legmeghatározóbb brit előadója, azonban a munkásságában hatalmas szerepe volt annak a rövid időszaknak, amikor először az Egyesült Államokba utazott. Bowie 1971-ben járt először Amerikában, aminek hatására megírta a Hunky Dory c. albumot, illetve lendületet adott neki a Ziggy Stardust alteregójának kitalálásához. Most ebből az időszakból készült film, aminek kijött az első trailere.

A Stardust címet kapó filmet Gabriel Range rendezte, akinek a legismertebb filmje a Megölték az elnököt, ami egy fikciós dokumentumfilm George W. Bush meggyilkolásáról. Bowie-t a színész-zenész Johnny Flynn alakítja, Marc Maron (Majdnem híres, Glow) pedig azt a kiadói figurát alakítja, aki egyedüliként bízott Bowie befutásában, és sofőrként is segítette az énekest amerikai útja során.

A film novemberben kerül a mozikba és az online boltokba Amerikában, hazai forgalmazásról egyelőre nem tudni.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!