Díjat nyert a Polgár lányokról szóló rajzfilm

2020. október 26. – 14:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Polgár lányokról szóló rajzfilm nyerte a Legjobb Magyar Gyerekfilm díját a 3. CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon – írta meg a Magyar Nemzet.

A CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál október 24–25. között zajlott az Akvárium Klubban, az idei volt a harmadik alkalom. Több mint 40 gyerekeknek szóló élőszereplős és animációs filmet vetítettek. A legjobb filmeknek járó Arany Mókus díjakról a szakmai zsűri döntött, a fesztivál fődíjasát, a Legjobb Magyar Gyerekfilm díjazottját gyerekzsűri választotta ki.

A Polgár Lányok, Fotó: Magyar Média Mecenatúra
A Polgár Lányok, Fotó: Magyar Média Mecenatúra

B. Nagy Ervin „A Polgár lányok” című rajzfilmje mellett Arany Mókus díjat nyert még Ruchama Ehrenhalt Give it back (Add vissza) című élőszereplős filmje, ami az iskolai beilleszkedésről szól. Arany Mókussal díjazták még Martin Smatana Papírsárkány című animációs rövidfilmjét. Az Európai Gyerekfilm Szövetség (ECFA) díját Fabók Szilvia és Tama Mikori Kippkopp a hóban című animációja kapta.

A CINEMIRA gyerekeknek szóló videópályázatának fődíját Rudi Máté Virágzó zátony és Mócsai Bence Symbol című filmjei nyerték megosztva. Különdíjban Csáki Júlia Zero Waste és Király Dominik Műanyagmentesség című munkái részesültek.

Kedvenceink
Csatlakozz a csoportunkhoz!