Azonnal látta a bíró Eriksen összeesésénél, hogy súlyos a helyzet

2021. augusztus 4. – 00:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azonnal tudta, hogy a dán középpályás súlyos állapotban van, mondta a BBC-nek Anthony Taylor, az a brit bíró, aki az Európa-bajnokság csoportkörében a Dánia és Finnország közötti futballmeccset vezette, amin Christian Eriksennek megállt a szíve, és összeesett.

A gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően sikerült újraéleszteni a pályán, ami után azonnal kórházba szállították. Néhány nappal később megműtötték a szívét, egy szívritmus-szabályozó eszközt ültettek a mellkasába. Ez az eszköz képes megakadályozni a hirtelen szívleállást.

A mérkőzésvezető először adott interjút lassan két hónappal a meccs után. Azt mondta, pont Eriksenre nézett, amikor a játékos összeesett. Az arcát látva rögtön tudta, hogy baj van, és az is egyértelmű volt, hogy senki sem volt a közelében, vagyis nem külső hatás érte.

Miután megállt a játék, hívta az orvosokat. Szerinte az este igazi hősei Simon Kjaer csapatkapitány és az orvosi személyzet voltak, akik a szívmasszázst végezték, és ezzel megmentették Eriksen életét.

Azt mondta, hogy Eriksennel személyesen azóta sem beszélt, de küldött neki üzenetet, amíg a kórházban volt. A dánok kapusával, Kasper Schmeichellel viszont még aznap este beszélt Eriksen állapotáról, mielőtt elhagyták a stadiont.

Eriksen egy hetet töltött a kórházban az összeesése után, mielőtt hazatért lábadozni. Egy sor vizsgálatot végeztek el rajta, hogy megállapítsák, mi járulhatott hozzá a szívmegálláshoz. Eriksen a héten visszatért Olaszországba, hogy tárgyaljon az Inter Milan vezetésével a jövőjéről. A klub szerint Beppe Marotta igazgatóval is találkozott.

Az ESPN azt írja, hogy Eriksenre Olaszországban is újabb vizsgálatok várnak, és legalább fél évig még biztos nem tér vissza a pályára. Mint írtuk, az Olaszországban érvényes szabályok alapján csak akkor léphetne ismét pályára az olasz első osztályú bajnokságban, ha a beültetett kardioverter-defibrillátorát (ICD) eltávolítanák.

Ugyanakkor nem minden európai országban ilyen szigorúak e tekintetben. Az Ajax és a holland válogatott futballistája, Daley Blind bebizonyította, hogy ICD-eszközzel is folytatható egy játékos profi karrierje, de Hollandia mellett Angliában is futballozhatna tovább.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!