Dinamo Kijev-Ferencváros: 1-0

Legfontosabb

2020. december 8. – 20:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kövesse velünk élőben a Ferencváros utolsó BL-csoportmeccsét!

Az ukrán csapat megy az Európa-ligába, a Fradi egy pontot szerezve negyedik helyen végzett a csoportban. A Juventus 3-0-ra nyert a Barcelona ellen, ezzel megnyerte a G csoportot.

3 perc lesz a hosszabbítás. Ennyi ideje maradt a Fradinak, hogy megfordítsa a meccset. Közben Boli szépen cselezgetett a tizenhatos sarkánál, de a lövést nagyon elrontotta.

Nem igazán tud helyzetbe kerülni a Fradi, a cserék sem igazán rázták fel a magyar csapat játékát. A Dinamo jól védekezik, mindent megtesznek az ukránok, hogy megmaradjon az egy gólos előny. A budapesti meccsen egyenlítő Bolit is beveti Rebrov, Tokmac ma nem játszott jól, kihagyta a helyzeteit.

Tokmac passzolt hozzá a tizenhatos vonalánál, tolt egyet a labdán, majd tüzelt, csavarása csak centikkel kerülte el a kapufát. Fordítani kell a Fradinak, ha oda akar érni az EL-t érő harmadik helyre. Zubkovot le is cserélte ezután Rebrov, Mak állt be a helyére. Lovrencsics is lejött, Botka a pályán.

Már 3-0 az RB Leipzignek, ezúttal Justin Kluivert szerzett gólt.

Rebrov Isaelt küldte be Haratin helyére, míg Uzunit Baturina váltotta.

Uzuni egyenlíthetett volna közvetlenül a Dinamo-gól után, de Biscsan bravúrral védte a 14 méterről leadott lövését. Közben cseréltek az ukránok, De Pena helyett Szupriaha állt be, Harmast pedig Sepeljev váltotta. Mindkét csapatnak 5-5 lövése volt, ebből 2-2 talált kaput, de az ukránok kapusának kétszer is védenie kellett, míg Dibusznak csak egyszer.

Megint büntetőből szerzett gólt a portugál sztár, már az olasz csapat vezeti a csoportot.

Egy szélről elvégzett szabadrúgás után Popov csúsztatott a Fradi kapujába, Dibusz nem tudott védeni.

A Fradi járatja sokat a labdát, az ukránok mélyen tömörülnek. Addig-addig passzolgatott a magyar csapat, míg Zubkov lőhetett a tizenegyes pont közeléből, a védők blokkolták a lövést. Nem sokkal később Tomac került ziccerbe, ezúttal a kapus védett, maradt a 0-0. Zubkov kiugratása után törhetett kapura a norvég csatár.

A bíró kiállította a Basaksehir másodedzőjét, Pierre Webót, aki azt állította, hogy a negyedik játékvezető rasszista kifejezéssel illette. Ezután a török csapat játékosai levonultak a pályáról, majd a PSG focistái követték is őket.

Egyik oldalon sem volt csere.

F csoport, végeredmények:

  • Lazio-Club Brugge: 2-2
  • Zenit-Borussia Dortmund: 1-2

E csoport, félidei eredmények:

  • Chelsea-Krasznodar: 1-1
  • Rennes-Sevilla: 0-2

H csoport, félidei eredmények:

  • RB Leipzig-MU: 2-0
  • PSG-Basakhesir: 0-0 (félbeszakadt a meccs)

G csoport, félidei eredmények:

  • Dinamo Kijev-FTC: 0-0
  • FC Barcelona-Juventus: 0-2

A 0-0 az ukrán csapatnak jó. Ha így marad, ők mennek tovább az EL-be.

Mindkét csapata játékosai levonultak a pályáról, egyelőre nem tiszta, mi történt.

Uzuni beadása után Zubkov lőhetett éles szögből az ötös csúcskénél, de a kapus védett. Megint egy labdaszerzést követően alakult ki helyzet a Dinamo kapuja előtt. Rúgtak egymás után pár szögletet is, de egyik sem volt veszélyes.

Az amerikai Weston McKennie szerezte az olaszok második gólját. Még egy gól kell, és akkor megelőzik a Barcelonát.

Laidouni szerzett labdát a Dinamo térfelén, egyből passzolt Tokmacnak, aki egy finom csel után lőtt kapura a 16-oson kívülről. Hiába nézte ki magának a hosszú felső sarkot, a labda messze elkerülte a kaput.

Laidouni cselezgetett a 16-os vonalánál, majd passzolni próbált, a belögybölt labdájába gyanús módon ért bele az egyik ukrán védő. A bíró nem ítélt büntetőt, vissza sem nézte a szituációt.

Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig már 2-0-ra vezet a 19. percben. Ha így marad, Gulácsiék mennek tovább, és az angol csapat kiesik. A csoport másik meccsén a PSG 0-0-ra áll a török Basaksehir ellen.

Óvatos játék mindkét oldalon, igazán komoly helyzet nélkül. A Fradinál van többet a labda, a Kijev nem igazán támad le, inkább mélyen visszahúzódva védekezik.

Cristiano Ronaldo volt eredményes tizenegyesből. Az 1-0-s állás ellenére még a spanyol csapat áll a csoport élén, az olaszoknak minimum 3 gólos győzelemre van szükségük a Barcelona megelőzéséhez.

Cihankov veszélyes beadását kellett kiütnie a 16-oson belül érkező csatár elől. Eddig ez volt a meccs legnagyobb helyzete. Az első 10 percben a magyar csapat birtokolta többet a labdát, de az elmúlt percekben a Dinamo is egyre többet jött előre.

Lovrencsics Gergő eresztett meg egy lövést a 16-oson kívülről, a labda elkerülte a hosszú sarkot, a kapusnak nem kellett védenie.

A Fradi végezte el a kezdőrúgást. Közben a Barcelona és a Juventus meccsén is útjára indult a pettyes.

Pár perc és kezdődik a meccs. Melegük nem lesz a focistáknak, mínusz 7 fok van Kijevben.

  • Dinamo Kijev:

Buscsan – Kedziora, Zabarnyij, Popov, Mikolenko – Saparenko, Szidorcsuk, Garmas – Cigankov, Verbic, De Pena

  • Ferencváros:

Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Laidouni, Haratin, Somalia – Uzuni, Nguen, Zubkov

A Fradi csoportján kívül is rendeznek meccseket a keddi BL-fordulóban. Az E csoportban a keddi meccsek végeredményétől függetlenül kialakult a végső sorrend: a Chelsea és a Sevilla jutott tovább, a Krasznodar végzett a 3. helyen. A F csoportban a Dortmundnak már nem kell izgulnia, a Lazionak viszont nem szabad kikapnia az FC Bruges-től, minden más eredmény az olasz csapat továbbjutását jelenti. A H csoportban még három csapat is esélyes a továbbjutásra: a PSG-nek, a Manchester Unitednek és Gulácsi Péter klubjának, az RB Leipzignek is egyaránt 9-9 pontja van, a MU és a Leipzig pont egymással ellen játszik az utolsó körben. Gulácsiék akkor juthatnak tovább, ha legyőzik a MU-t, vagy döntetleneznek, és a PSG közben kikap a török Basaksehirtől.

„A Barcelona és a Juventus ellen ugyanazzal a problémával szembesült a két gárda. Ilyen sztárklubok ellen fontos elérni, hogy a játékosok félelem nélkül lépjenek pályára. De egymás ellen nem hiszem, hogy félnének a futballisták” – mondta a hétfői sajtótájékoztatón Szerhij Rebrov, az FTC edzője, aki korábban a Dinamo Kijevet is vezette. Az ellenfél edzője, Mircea Lucescu pedig arról beszélt, hogy csapata nem fog döntetlenre játszani, nyerni akarnak a Fradi ellen. (MTI)

Az FC Barcelona és a Juventus a papírformának megfelelően már továbbjutott a csoportból, a két csapat a csoportelsőségért játszik ma. A Barcelonának 15 pontja van, a Juventusnak 12, első meccsükön a spanyolok nyerte 2-0-ra. A Juventus minimum 2 vagy 3 góllal kell nyernie ahhoz, hogy megelőzze a Barcelonát. A Dinamo Kijevnek és a Fradinak is 1-1 pontja van, de jobb különbségének köszönhetően az ukrán csapat áll a harmadik, Európa-ligát érő helyen. A Fradinak 2-2-nél több gólos döntetlenre vagy győzelemre van szüksége az előzéshez. A BL-ből kiesett 8 csoportharmadik csatlakozik az EL egyeneskieséses szakaszába bejutott 24 csapathoz. Az EL nyolcaddötőjében olyan ellenfelek jöhetnek szembe a Fradival, mint az AS Roma, az Arsenal, a Napoli vagy a Villarreal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!