Ferencváros – Juventus 1-4

2020. november 4. – 20:53

frissítve

Ferencváros – Juventus 1-4
Forrás: Szabó Bernadett / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva
  • A Barcelona elleni 5-1 és a Dinamo Kijev elleni 2-2 után a Juventust fogadja a Ferencváros a Puskás Arénában.
  • Az olasz csapat már a hetedik percben előnybe került Morata góljával, de a Fradit felrázta a találat, és bár a befejezések pontatlanok voltak, tartották az iramot az olaszokkal.
  • A második félidő első perceiben sem sokat változott a játék képe, a Fradi továbbra is pontatlanul játszott, a Juve pedig a vezetés birtokában nem erőltette túl a dolgokat.
  • A 60. percben szinte a semmiből ismét Morata volt eredményes, így 2-0-ra módosult az állás.
  • A 72. percben aztán Dybala is gólt lőtt, ezzel valószínűleg el is döntötte a meccset.
  • A 81. percben Dibusz megint hatalmasat hibázott, Dybala pedig belőtte a negyediket.
  • A hajrában végül Bolinak több kimaradt helyzet után összejött a szépítés, így lett 4-1 a vége.

Kövesse velünk élőben a Ferencváros – Juventus meccset:

Az első félidőben a gól ellenére is tartotta magát a Fradi, a másodikban azonban nem tudott javulni, Dibusz hibái miatt pedig végül megsemmisítő vereséget szenvedett. A végén azért szépíteni legalább sikerült, Boli szerezte meg a magyar csapat gólját.

Sigér addig vezette a labdát, hogy végül lövőhelyzetbe került, és bár a lövése borzalmasra sikerült, pont egy társon pattant meg, ahonnan a korábban többször helyzetbe kerülő Boli elé került. Boli innen elsőre még a kapusba bombázott, de a második próbálkozást már nem hibázta el, és összehozta a Fradi szépítő gólját. Az egész amúgy egy rossz felszabadításból indult, úgyhogy a Juve most visszaadott valamit.

Chiellini indította véletlenül Bolit, az olaszok kapusának most először kellett védenie, de megoldotta a dolgot, így elmaradt a szépítés. Boli aztán később is megindulhatott, de abból sem lett semmi.

A magyar kapus teljes leolvadást produkál az utóbbi percekben, most a semmiből odapasszolta Dybalának a labdát, aki köszönte szépen, és megszerezte a Juventus negyedik gólját. Dvali még a gólvonalon próbált menteni, de ezzel csak azt érte el, hogy Dybala helyett az ő öngóljaként könyvelték el a találatot.

Minden cseréjét kihasználja Pirlo, Cuadrado és Chiesa mentek le a pályáról. A Fradinál is volt csere, Boli és Mak jöttek Isael és Tokmac helyére.

Dibusz óriásit hibázott egy visszapassznál, Dybala pedig köszönte szépen, és belőtte a Juventus harmadik gólját. A nemrég beállt argentinnek percekkel korábban is volt már egy ígéretes lehetősége, de jócskán a kapu mellé pörgette a labdát.

Helyzeteik vannak, de ezek nem nagyon jelentenek veszélyt Szczęsny kapujára. A szurkolókra viszont tényleg nem lehet panasz, ha már ott lehetnek a meccsen, megállás nélkül biztatják a Fradit, még a kétgólos hátrány ellenére is.

Úgy tűnik, ennyivel beérte az olasz szakember a spanyol csatártól. Rebrov is cserélt, Heister jött be Botka helyett.

Az első gólt szerző spanyol McKennie-től kapott tökéletes labdát, és a tizenhatos vonalától kicsivel beljebb kapásból óriási gólt lőtt Dibusznak.

Sigér lényegében odapasszolta a labdát a szélen teljesen üresen ólálkodó Ronaldónak, aki meg is indult vele, de hiába volt jó helyzetben a portugál, éles szögből gurított, és nem találta el a kaput. Nagy szerencséje volt a Fradinak, hogy ezt elbaltázta a Juventus sztárja.

A fiatal amerikai a fájdalmakkal küszködő Ramsey-t váltja a pályán.

A Fradinak volt egy ígéretes helyzete, de ezt is eltékozolták, hátul viszont továbbra is jól limitálják a dolgokat amúgy sem agyonerőltető olaszokat. Később aztán Tokmac adta el a labdát, majd egy újabb Juve-rohamot követően megint egy határozatlan, és így eredménytelen magyar támadás következett.

Dvali tévesztett ütemet, és rúgta fel Ronaldót huszonpár méterre a kaputól. A portugál elégedettnek tűnt, de a megítélt szabadrúgást végül nagyon simán fogta meg Dibusz.

Kicsit csúszva ugyan, de megkezdődött a második játékrész, Szczęsnyre kellett várnia a többieknek valamiért. Arthur helyére Bentancur érkezett a Juventusnál, Rebrov egyelőre nem változtatott a kezdőjén.

Leginkább azt lehet kiemelni, hogy a Krasznodar jelenleg 2-1-re vezet a Sevilla ellen. Persze ez még mindig sehol nincs ahhoz képest, hogy korábban az Erdoğan török elnökhöz ezer szálon kötődő Istanbul Basaksehir 2-1-re verte a Manchester Unitedet. A Fradin túl is játszanak most magyarok, Gulácsi a Lipcsével jelenleg 1-1-re áll a PSG ellen a H csoportban, nem kis részben a magyar kapusnak köszönhetően, aki egy tizenegyest is megfogott.

Az első percek szerencsétlenkedése után rögtön gólt kapott a Fradi, ez azonban láthatóan felébresztette a magyar csapatot, és a félidő hátralévő részében néhány botlástól eltekintve meglepően jól tartotta magát a Juventus ellen. Helyzetei is voltak Rebrov csapatának, de egyelőre a befejezés nem nagyon ment, ebben muszáj lesz javulniuk a második játékrészre. Ha viszont ez sikerül, és a Juventust is tudják limitálni, akkor némi szerencsével lehet keresnivalójuk a meccsben.

A Juventus védelme által szorongatva próbált meg alkotni a Fradi játékosa, de nem lehetett esélye a lövésre. Szabadrúgást sem ítéltek meg az eset miatt, ellenben Bonucci a lábát fájlalva elhevert a földön, ezzel pedig le is telt az egyperces hosszabbítás.

Sigér labdaszerzése után indulhatott meg, de valamiért kivezette a labdát a pályáról. Újabb elszórakozott helyzet, ebben biztosan javulnia kell majd a Fradinak a második félidőre, ha szeretnének visszajönni a meccsbe. Később aztán Ramsey beadását kellett tisztáznia Dvalinak.

Gyönyörű akciót vezetett végig most a Juventus, és Morata simán be is fejezhette volna, de a spanyol önzetlenül Ronaldóhoz passzolt, aki elől az utolsó pillanatban kotorta el tökéletes ütemben a labdát Blazic.

Forrás: Szabó Bernadett / Reuters
Forrás: Szabó Bernadett / Reuters

Nagyon szervezetten védekezik a magyar csapat, nem is nagyon tud mit kezdeni ezzel a Juve. Előbb Chiesa kezdett egy-egyezni Lovrencsiccsel, és meg is húzta mellette a labdát, de a lövése nagyon gyengére sikerült, aztán megint Cuadrado esett el a tizenhatoson belül egy ütközés után, de róla ment ki a labda, így a Fradi jöhetett kirúgással. Az akció előtt amúgy elég vérfagyasztó módon passzolgatott a letámadó Juve-játékosok között a magyar hátvédsor, de sikerült megtartaniuk a labdát.

De olyan lassan kezelte le a labdát, hogy minden olasz védő visszaért, így lassan kellett építkeznie a Fradinak, nem is lett belőle végül semmi. Morata aztán könnyen adta meg magát Blazic gyengéd ráncigálása után, így a Juventushoz került a labda.

A szélen érkező Lovrencsicstől, de a kapu fölé szállt a lövése. Megint egy jó helyzet, amit elszórakozott a Fradi.

A befejezéssel ugyan akadnak még gondok, de szép helyzeteket tud kialakítani a magyar csapat, és a Juventus sem igazán tudja kihasználni a fölényét, a megingásokkal együtt is mindig meg tudják akasztani az akcióikat. Ha a befejezéseknél tud javulni a Fradi, akkor simán benne lehet a gól a magyar csapatban. Közben egy kisebb tumultus után Cuadrado lőhetett szinte üresen, de a kapu fölé bombázta a labdát.

Tényleg felrázta a bekapott gól a magyar csapatot, egy megindulás után Lovrencsics próbált meg beadni, a kipattanó labdából pedig szögletet lőhetett a Fradi. A szöglet után aztán kifelé kezdtek el játszani a magyarok, de aztán végül csak visszavarázsolták a labdát a kapu környékére, ahol Somália próbálkozhatott.

Valószínűleg a szurkolók és a játékosok is számítottak arra, hogy valami ilyesmi lesz a forgatókönyv, nem is törte meg őket a bekapott gól. Sőt, a Fradi mintha kicsit fel is ébredt volna, előbb Isael próbálkozhatott Rabiot szorításában, aztán Tokmac bombázott messziről a kapu fölé.

Az olaszok nyomása már góllá is érett, 1-0 az olaszoknak. Videózás ugyan volt, de les a jelek szerint nem.

Simán veszik el a labdát az olaszok a magyar csapat játékosaitól, de egyelőre nem nagyon tud mit kezdeni a Juventus ezzel. Egy gyenge Ronaldo-kísérletre futotta eddig tőlük, illetve Cuadrado reklamált volna tizenegyest, de a játékvezető kirúgást ítélt a Fradinak.

A Fradi zöld-fehérben, a Juventus narancssárgában a pályán, a meccset a hazaiak kezdték.

A múlt heti felálláshoz képest a középpályán és a csatársoron sem változtatott Rebrov, a hátvédsorban viszont rögtön két embert is kicserélt, Heister és Kovacevic helyére Dvali és Botka kerültek be. A Juventusnál visszatért sérüléséből Chiellini, aki a múlt heti kiállítása miatt eltiltott Demiral helyére került be, Kulusevski helyére Chiesát tette be Pirlo, és Ramsey is bekerült a kezdőbe.

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blažič, Dvali, Botka – Somália, Haratyin, Sigér – Zubkov, Tokmac – Isael

Juventus: Szczęsny – Danilo, Chiellini, Bonucci, Cuadrado – Rabiot, Arthur, Ramsey – Chiesa, Morata, Ronaldo

A szerdai meccsen Európában egyedülálló módon a járványügyi előírások szigorú betartásával több mint 15 ezren lehetnek ott a Puskás Arénában, ahol már a Barcelona ellen is játszhatott, de a kedden bejelentett szigorítások után a csapat elnöke indokoltnak látta kiemelni, hogy mennyire fontos betartani a szabályokat.

Mint írta, a szurkolók körében a maszkviselés „átment”, de az egészségügyi kockázat nem jelentett túl nagy visszatartó erőt a gólok megünneplésében, ezért Kubatov azt is hozzátette, hogy a szabályok be nem tartása akár zárt kaput is vonhat maga után a Barcelona elleni hazai meccsen. Az elnök a kapu mögötti szurkolóknak külön üzent, és arra kérte őket, hogy együtt mutassák meg Európának, hogy ha a csapat érdeke azt kívánja, akkor szabálykövetésben is teljes mellszélességgel támogatják a Fradit.

A Fradi hivatalos tájékoztatása szerint a meccsre kizárólag fényképes személyazonosító igazolvány és a jegy felmutatásával lehet belépni, a csapat pedig arra kérte a szurkolókat, hogy időben, minél korábban érkezzenek, hogy elkerüljék a zsúfoltságot a beléptetésnél.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!