Vezető nemzetközi designerek Budapesten (x)

2021. szeptember 21. – 11:01

frissítve

Vezető nemzetközi designerek Budapesten (x)
Forrás: S/ALON BUDAPEST, Fotó: Gosztom Gergő – Artitect

Másolás

Vágólapra másolva

Másfél év kényszerszünet után tér vissza a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállítás a Budapest Sportarénába, és máris a világ vezető designereit ígéri a látogatóknak. Építkezők és lakásfelújítók nagy favoritja lehet az esemény, melyek bemutatkoznak a legújabb trendek, és leleplezésre kerül egy öt hónapon át kézzel készített csodaszőnyeg-alkotás is, amelyet Wendy Morrison skót szőnyegtervező jegyez.

A kiállítás szervezői nem csak a szépségre, kifinomultságra és funkcionalitásra figyeltek oda, hanem a fenntarthatóságra is, amely minden eddiginél nagyobb szerepet kap a szeptember 24-26. közötti eseményen. Egyetlen hétvége alatt élőben megnézhetjük és kipróbálhatjuk a legújabb bútorokat, megismerhetjük és megtapinthatjuk az elkövetkezendő évek népszerű szőnyeg, tapéta és falfesték textúráit is. Több mint 100 inspiráló enteriőrben találkozhatunk a legújabb lakberendezési trendeket és a legfrissebb hazai dizájndarabokat bemutató kiállítókkal 7000 négyzetméteren.

Tudatosan vissza a gyökerekhez!

Az idei év enteriőrtrendjei még bizony hosszú évekig hatással lesznek a lakberendezésre. Ahogy a régi, akár régészeti emlékeknek tűnő kerámia tárgyak, a fonott és nádbútorok újraértelmezett szerepe a beltérben, úgy a már mesterien újragondolt márványozott felületek vagy épp a csíkos lakástextilek újra- és újradolgozott változatai mind egy irányba mutatnak: vissza a gyökerekhez! A múlt és a természet tisztelete egyfajta eklektikus natúr hangulatot hozott el, ami merészen lehet ötvözni a kiemelkedően újszerű modern high-tech dizájnnal.

Forrás: S/ALON BUDAPEST, Fotó: Gosztom Gergő – Artitect
Forrás: S/ALON BUDAPEST, Fotó: Gosztom Gergő – Artitect

Soha nem látott vásárlási kedv a lakberendezés terén

A koronavírus okozta új élethelyzet a mindennapok szinte összes területén változást hozott. Míg számtalan területen csökkent a lakossági fogyasztási kedve és lehetősége, a bezártság jó néhány hónapja új értelmet adott az otthonainknak, a nyaralóinknak és az együtt töltött idő minőségének.

A 2020-as évi statisztikák alapján a magyar lakosság kimagaslóan többet költött az előző évekhez képest ingatlanberuházásra, illetve a felújításokon túl lakberendezési tárgyakra és dekorációkra. Épp ezért tartja annyira időszerűnek a kiállítást Fülöp Judit, az esemény társalapítója is: „Büszkék vagyunk rá, hogy a hosszú kényszerszünet után egy ennyire nagyszabású eseménnyel várhatjuk a hozzánk ellátogatókat. A S/ALON BUDAPEST-en végre megelevenedik mindaz, amit az elmúlt hónapokban csak magazinokban és online felületeken nézhettek meg az építkezők, lakásfelújítók. Ez a különleges kiállítás remek lehetőség arra, hogy teljes életnagyságban szemléljünk meg a legapróbb részletekig kidolgozott, kifinomult és időnként meghökkentő enteriőröket.”

Egyedi és egyszeri

A S/ALON BUDAPEST idei vendégországa Csehország lesz számos cseh tervező bemutatásával, de dán, francia és olasz designerek is érkeznek a helyszínre. Az eseményen a fenntarthatóság minden eddiginél fontosabb szerepet kap, és számos olyan termék és újdonság érkezik ebben a témában, melyeket eddig nem láthatott még a hazai közönség. Érdekesség, hogy Anna Amélie divattervező első lakásdekoráció kollekciója az esemény nyitónapján debütál egy különleges reggeli keretében, egy izgalmas gardróbszobát pedig a NUBU letisztult darabjai töltenek meg élettel. A látogatókat speciality kávézó, bor- és pezsgőbár is várja, az egész napos zenei aláfestést pedig élő DJ szett adja az esemény mindhárom napján.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Trade Fairs Central Europe Kft.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!