Már májusban újranyithatna, de szeptemberig vár a Broadway

2021. május 5. – 21:32

Másolás

Vágólapra másolva

Bár New York állam május közepére tervezi a legtöbb szolgáltatás újraindítását, július elsejére pedig a járvány előtti időkhöz való teljes visszatérést tervezik, a híres színházi negyed, a Broadway előadásai csak szeptember közepén indulnak újra – írja a New York Times. Andrew M. Cuomo kormányzó azt jelentette be, hogy a jegyárusítás már a héten elkezdődik, de az első színházi előadásokat várhatóan szeptember 14-én rendezik csak meg.

A Broadway New York egyik legfontosabb turistacélpontja, a 41 színházban a járvány előtti utolsó évben, 2019-ben 14,6 millió néző fordult meg, akik 1,8 milliárd dollárt (több mint 500 milliárd forint) költöttek jegyre.

A négy hónapos késésre egyrészt azért van szükség, mert a társulatokat újra össze kell hozni, a darabokat újrapróbálni, hiszen több mint egy éve nem játszották őket (tavaly március 12-én zártak be a színházhak). De a fő indok az, hogy a színházi vezetőségekben nem igazán tudják elképzelni, hogy hirtelen visszatérjen a régi világ, és zsúfolt nézőterekkel fussanak az előadások. Márpedig a Broadway show-k csak telt ház mellett képesek nyereséget termelni, távolságtartás mellett biztosan csak veszteséggel tudnának üzemelni.

„Óriási a bizonytalanság, ilyet még sosem csináltunk. Amikor a színházi világ legutóbb egy járvány miatti teljes bezárás után kinyitott, még élt Shakespeare”

– mondta egy jegyiroda vezetője a lapnak.

A jelenlegi tervek szerint nagyjából 30 előadás tér vissza műsorra idén a Broadway-n, ennek nagyjából a fele szeptemberben, a nyitáskor. A három legnagyobb bestseller musical, a Hamilton, az Oroszlánkirály, és az Óz sztoriját feldolgozó Wicked biztosan a szeptemberi visszatérők között lesz, ahogy a Broadway legrégebben futó slágerdarabja, az 1988 óta műsoron levő Operaház fantomja is.

A színháznyitás részletei egyelőre nem ismertek, például az, hogy kötelező lesz-e a maszk a nézőtéren, csak beoltottakat engednek-e be, illetve megmarad-e az a szokás, hogy a fellépők autogramokat osztogatnak előadás után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!