Újraindította Hodász atya az augusztusban leállt Papifrankó csatornát

2021. január 20. – 00:27

Másolás

Vágólapra másolva

Újraindította a Papifrankó YouTube-csatornát Hodász András atya, az első új videót kedden tette közzé. A Budapest-Angyalföldi Szent Mihály plébánia plébánosa még augusztus közepén függesztette fel a csatornát az Insta-oldallal együtt – bár sem akkor, sem most nem mondta el, miért kellett több hónapig leállnia a tartalomgyártással.

„Sokan kérdeztétek, hogy mi a helyzet, hol voltunk az elmúlt fél évben, mi történt, mikor indulunk újra, miért nem gyártunk tartalmakat, satöbbi. Ezek közül a kérdések közül most csak egyre fogok tudni válaszolni, de arra bombabiztosan: most indulunk újra” – mondta Hodász atya.

„Hogy mi történt az elmúlt fél évben, és főleg hogy mi történt augusztusban – bocsássátok meg nekünk, de abba most nem mennénk bele, nem boncolgatnánk. Bizonyára ti is olvastok sajtót, sajtótermékeket és ti is tudtok híreket”

Augusztus közepén arról szóltak a hírek, hogy Hodászt maga Erdő Péter bíboros kényszerítette rá a visszavonulásra, többek között amiatt, mert nyilvánosan kiállt a kormánypárti média különböző gyűlöletkeltő kampányai ellen, és mert részt vett tavaly júliusban az Index védelmében szervezett sajtószabadság melletti tüntetésen.

„Ha mi most erre reagálnánk, ebbe most belemennénk, akkor ebből elindulna egy sajtón keresztüli üzengetés, aminek rettentő rossz szájíze lenne. Inkább a kreativitásba öljük az energiáinkat, és örülünk annak, hogy újra veletek lehetünk.”

– mondta a keddi videóban Hodász, de hozzátette: hálásak azoknak az újságíróknak, sajtótermékeknek, akik kiálltak mellettük, mert könnyebbé tették ezt az időszakot – és köszönik azoknak is, akik imádkoztak értük:

„Nehéz volt ez a fél év – nehéz volt hallgatni, nehéz volt nem szólni. Bár igaz, hogy a csend néha jót tesz a léleknek, de az is igaz, hogy a csend nagyon nehéz dolog.”

Utóbbival Hodász atya Erdő Péter szavaira utalt, aki nemrég a VálaszOnline-nak adott interjújában arról beszélt, nem kötelezte a plébánost a Papifrankó leállítására, de „kétségtelen azonban, hogy a csend olykor jót tesz a léleknek”.

A jövőbeni tervekről is beszélt a Papifrankó két másik készítője, Árki Kristóf és Réder Kristóf: a videók és az Instagramra gyártott mémek mellett adománygyűjtő kampányt szeretnének szervezni a rászorulóknak, valamint pólókkal is szeretnék terjeszteni az igét – és még az idén könyvet jelentetnének meg arról, hogyan lehet jól evangelizálni a neten, a saját példájuk alapján.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!