Hivatásos patkánygyilkost keres New York

2022. december 3. – 12:29

Másolás

Vágólapra másolva

„Megvan Önben, ami a lehetetlenhez kell? Van projektmenedzsment vagy kormányzati tapasztalata? És ami a legfontosabb: van Önben elég elszántság és gyilkos ösztön az igazi ellenséggel, New York könyörtelen patkánypopulációjával szemben? Ha igen, akkor várja álmai állása: New York város rágcsálók elleni védekezésért felelős igazgatót keres” – olvasható abban az álláshirdetésben, amit a napokban tett közzé New York polgármestere, és amiben keresi a város rágcsálók elleni védekezési igazgatóját.

Egy patkány szalad a járdán Manhattanben Fotó: Carlo Allegri / Reuters
Egy patkány szalad a járdán Manhattanben Fotó: Carlo Allegri / Reuters

Eric Adams hivatala a kiírásban megjelölte a fizetési sávot is: aki elnyeri a pozíciót, 120 és 170 ezer dollár közötti összeget, vagyis kb. 46 és 66 millió forint közötti fizetésre számíthat évente.

„Az ideális jelölt rendkívül motivált, kissé vérszomjas és eltökélt abban, hogy minden megoldást megvizsgáljon” a patkánypopuláció visszaszorítására, olvasható a hirdetésben. A leendő igazgatónak az adatgyűjtést, a technológiai innovációt, a szemétgazdálkodást és a széles körű patkányirtást is meg kell majd valósítania.

New York vezetői évtizedek óta próbálják visszaszorítani az elszaporodott patkánypopulációt a városban, eddig vegyes eredményekkel.

A koronavírus-járvány után különösen sok patkány jelent meg New York utcáin, parkjaiban és a legváratlanabb helyeken is, és túlélték azt a több millió dolláros patkányirtó programot is, amit az előző polgármester, Bill de Blasio indított, és ami a szemétszedés növelésére, a lakások ellenőrzésére összpontosított, és aminek keretében szárazjéggel fojtották meg a patkányokat a búvóhelyeiken.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!