A német KFC arra buzdította vásárlóit, hogy sajtos csirkével emlékezzenek meg a nácik pogromjáról, a kristályéjszakáról

2022. november 10. – 17:41

Másolás

Vágólapra másolva

„A birodalmi pogrom éjszakájának emléknapja. Gyere, és kényeztesd magad a ropogós csirkével és még finomabb sajttal! Most a KFCheese-nél!” – ezt, a kristályéjszaka évfordulójára időzített push-üzenetet kapták a Kentucky Fried Chicken németországi vásárlói, ami nagy felháborodást váltott ki a közösségi médiában. A KFC rögtön bocsánatot kért a sértő promóciós üzenet miatt – írja a Stern.

1938. november 9-10-én országos, központilag irányított zsidóellenes erőszakhullám söpört végig a náci Németországon, amelynek részeként a nácik több városban zsinagógákat gyújtottak fel, és betörték a zsidó tulajdonban lévő üzletek kirakatait. A pogromnak több mint kilencven halálos áldozata volt.

A KFC-nél viszonylag hamar észrevették a kínos hibát, mivel nem sokkal később egy bocsánatkérő üzenetet küldtek ki a mobilos alkalmazásukon. „Sajnáljuk, hibát követtünk el. A rendszerünkben lévő hiba miatt helytelen és nem megfelelő üzenetet küldtünk. Kérjük, fogadják el elnézésünket. Team KFC” – írták.

Ezután egy közlemény is kiadtak, amelyben elmagyarázták a hiba okát. Eszerint a november 9-én küldött push-értesítést egy félig automatizált folyamat okozta, ami a németországi ünnepnapokat és megemlékezési napokat tartalmazó naptárhoz kapcsolódott.

„Ebben az egyedi esetben a belső felülvizsgálati eljárásunkat nem követtük megfelelően. Ez azt eredményezte, hogy ez a nem engedélyezett üzenet véletlenül kiment. Ennek eredményeképpen azonnal felfüggesztettük az alkalmazással való kommunikációt” – írták. Hozzátették, hogy nem állt szándékukban bagatellizálni az emléknap súlyosságát és történelmi jelentőségét, vagy megbántani az áldozatokat és hozzátartozóikat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!