Zelenszkij undorítónak nevezte Gerhard Schröder viselkedését

2022. augusztus 4. – 10:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán elnök szerint Gerhard Schröder viselkedése undorító volt, miután a korábbi német kancellár a múlt héten Moszkvába ment, és azt mondta, Oroszország „tárgyalásokon alapuló megoldást” szeretne a háborúra. Schröder azt is mondta, szerinte Ukrajnának a NATO-tagság alternatívája lehet a fegyveres semlegesség, mint Ausztriának.

„Egyszerűen undorító, amikor az európai értékekkel rendelkező nagy államok egykori vezetői Oroszországnak dolgoznak, ami háborúban áll ezekkel az értékekkel.”

– mondta Zelenszkij.

Schröder a német sajtónak adott hosszas interjúban azt mondta, nincs miért bocsánatot kérnie Vlagyimir Putyinnal való barátsága miatt, akivel múlt héten az orosz fővárosban tett látogatásakor találkozott. Schröder 1998 és 2005 között volt Németország kancellára a szociáldemokraták és a Zöldek koalíciójának élén. A kormányfői poszt után az Északi Áramlatot építő orosz-német cég felügyelőbizottságában kapott elnöki posztot, majd 2017-től a Rosznyefty kőolaj- és földgázipari társaság részvényesei választották meg felügyelőbizottsági elnöknek.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!