Oroszország azzal vádolja Amerikát, hogy közvetlenül avatkozik be a háborúba

2022. augusztus 3. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy közvetlenül vesz részt a háborúban. Az orosz védelmi minisztérium szerint az USA műholdképekkel és valós idejű információkkal segítetti az ukránokat abban, hogy felhasználják az amerikai gyártmányú rakétarendszereket. A minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov altábornagy azt mondta, ezt bizonyítani is tudják, mert az oroszok lehallgattak telefonhívásokat ukrán tisztviselők között.

Közben a Pentagon azt állítja, az USA „részletes, időérzékeny információkat adott Ukrajnának, hogy segítsen nekik megérteni a fenyegetéseket, amelyekkel szembenéznek, és megvédjék országukat az orosz agresszióval szemben”.

Az USA korábban 16 HIMARS-rendszert adott át Ukrajnának, ezen a héten pedig további négy érkezett. Pár hete további 25-30 HIMARS-rakétarendszer leszállításáról állapodott meg az Egyesült Államok Ukrajnával. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a 70-80 km-ig nagyon pontos találatleadásra képes fegyvereknek kulcsszerepe volt abban, hogy lelassult a kelet-ukrajnai orosz előrenyomulás. (Sky News)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!