33 év után egy emlékezetből rajzolt térkép segítségével találkozott újra édesanyjával egy kínai férfi

2022. január 2. – 22:36

33 év után egy emlékezetből rajzolt térkép segítségével találkozott újra édesanyjával egy kínai férfi
A kínai férfi 33 év után találkozik újra édesanyjával – Fotó: Youtube

Másolás

Vágólapra másolva

Négy évesen rabolták el, 33 év után találkozott újra édesanyjával egy kínai férfi – írja a BBC. Li Jingvej emlékezetből rajzolta meg gyerekkori falujának térképét, amit december 24-én tett közzé a Douyinen, egy kínai videómegosztó alkalmazáson. A videót több ezren osztották meg. A rendőrség a rajz alapján tudta beazonosítani a falut is és az édesanyát is, akiről tudták, hogy korábban elrabolták a gyerekét. Később a DNS tesztek is megerősítették a vérségi kapcsolatot, és szombaton újra tudott találkozni a fiú édesanyjával.

„Harminchárom év várakozás, számtalan éjszaka, amit vágyakozással töltöttem, és végül egy emlékezetből rajzolt térkép, ez a tökéletes pillanat” – írta Li Jingvej a találkozás előtt a Douyin profilján.

A férfit még 1989-ben rabolták el Zhaotong városának közeléből, majd eladták egy onnan több mint 1800 kilométerre lakó családnak. A férfi most a dél-kínai Kuangtung tartományban él örökbefogadó családjával, de ők korábban nem segítettek neki megtalálni a biológiai anyját. Ezért jutott eszébe, hogy az interneten fog próbálkozni.

A 2015-ös becslések szerint évente 20 ezer gyermeket rabolnak el Kínában. 2021-ben több esetben is sikeresen találták meg az elrabolt gyerekek szüleit. Tavaly júliusban például Guo Gangtang találkozott újra 24 év után a fiával, akit még két évesen raboltak el Santung tartományból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!