Az Eb-re érkező külföldi nézők jegye lesz az ő védettségi igazolványuk

2021. május 29. – 08:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A labdarúgó Európa-bajnokság hazai részével kapcsolatos rendeletek jelentek meg a Magyar Közlönyben, ezekből pedig többek között az derül ki, hogy a hazánkba meccsre érkező külföldi nézők egy 72 órán belül elvégzett negatív eredményű PCR-teszt bemutatásával is beléphetnek, meccsre nézőként és a szurkolói zónába egyaránt.

A szurkolói zónában lehet ételt, italt fogyasztani, lehet zenés rendezvényeket, koncerteket szervezni, és ezek létszámkorlátozás nélkül megtarthatóak.

A rendezvények, a vendéglátó üzletek, a szálláshelyek, valamint a szabadidős helyszíneknél pedig a rendelet szerint

a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni a mérkőzésre érkező magyar állampolgársággal nem rendelkező személyre, ha a mérkőzésre szóló érvényes, papíralapú vagy elektronikus részvételi jegyét felmutatja.

Aki a rendelkezéseket megszegi, azzal szemben 100 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő bírságot szabhatnak ki.

Az Európa-bajnokságot június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Glasgow-ban és Sevillában rendezik. A Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

A magyar válogatott a csoportjában hazai pályán június 15-én 18 órától játszik a portugálokkal és 19-én 15 órától a franciákkal, majd 23-án 21 órától a németekkel Münchenben.

Korábban Bilbao és Dublin is visszalépett a rendezésről a koronavírus-járvány miatt, a helyükre Sevilla, illetve Szentpétervár ugrott be. Mi telt házas meccsekkel tervezünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!