Egymillió dollárt nyert egy nő Ohióban azzal, hogy beoltatta magát

2021. május 27. – 07:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egymillió dollárt nyert egy nő Ohio államban pusztán azért, mert beoltatta magát. Abbigail Bugenske lett az első nyertese annak a lottónak, amelyet Ohio állam az oltások felpörgetésére vezetett be. Egy Joseph Costello nevű fiatalember a nyereményjátékon egy tandíjmentes helyet kapott az egyetemen.

Hétfőig hárommillióan regisztráltak az oltáshoz kapcsolódó nyereményjátékra Ohio államban. Az elkövetkező négy hétben újabb nyerteseket sorsolnak ki a pénzjutalomra és az egyetemi ösztöndíjra. A játékban mindenki részt vehet, aki legalább egy oltást megkapott.

A 12 millió lakosú Ohióban az ott élők 45 százaléka, 5,23 millió ember kapott eddig legalább egy oltást. A szövetségi állam ezzel alaposan elmarad a 62 százalékos országos átoltottságtól. Joe Biden amerikai elnök azt a célt tűzte ki az amerikaiak elé, hogy július 4-re, a függetlenség napjára a 260 milliós felnőtt lakosság 70 százaléka kapjon legalább egy oltást.

Más államok is különböző eszközökkel igyekeznek oltásra ösztönözni az embereket. New York állam 50 tandíjmentes helyet sorsol ki a beoltott 12–17 évesek körében. A nyertesek nemcsak ösztöndíjat kapnak majd az egyetemre kerülve, de fizetik a könyveiket és a lakhatásukat is. Egy-egy ilyen díj több tízezer dollár értékű.

New York állam korábban az ohióihoz hasonló lottót is alkalmazott, más szervezetek pedig fánkot, sülkrumplit, múzeum- és sportrendezvény-belépőket adtak azoknak, akik elmentek az oltásra.

Magyarországon is van hasonló kezdeményezés. A XVIII. kerületben mozijegyet és páros menüt ígérnek a helyi 16–18 éveseknek, ha beoltatják magukat.

(via Spiegel)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!