A kutyapártos Aleva Márta szerint Lévai István Zoltán tipikus kishal, nem neki kellett volna buknia

2023. szeptember 19. – 16:08

A kutyapártos Aleva Márta szerint Lévai István Zoltán tipikus kishal, nem neki kellett volna buknia
Aleva Márta – Fotó: MKKP

Másolás

Vágólapra másolva

A fideszes dr. Lévai István Zoltán lemondása után a Telexnek megszólalt az őt csőbe húzó kutyapártos politikus, Aleva Márta is, aki kérdésünkre úgy fogalmazott, semmiképpen nem ez volt a cél. Mint írta, Lévai tipikus kishal, és hozzátette, jobban örülne, ha az igazi nagykutyákat lehetne lemondatni.

Lévai kedden mondott le választókerületi elnöki tisztségéről és szüntette meg a párttagságát, egy nappal azután, hogy a Válasz Online olyan felvételeket hozott nyilvánosságra, melyek alapján megpróbálta rávenni Alevát arra, hogy pénzért cserébe induljon el a 2024-es önkormányzati választáson. A kutyapártos politikus május 31-én kereste meg a Válasz Online szerkesztőségét a sztorival, majd csapdát állított a fideszes választókerületi elnöknek, és felvette a beszélgetéseiket.

A cikk szerint Lévai azt is felajánlotta, hogy a logisztikában is segít majd, például az induláshoz szükséges ajánlások összegyűjtésében, Aleva pedig a Telex kérdésére azt írta, hogy ilyesmivel más is kereste már meg őket. Szerinte ezek az emberek sokkal jobb módúak voltak, mint Lévai, akinek megbuktatása egyébként nem volt célja, és hozzátette, jobban örülne, ha az igazi nagykutyákat lehetne lemondásra kényszeríteni. Azt is írta, hogy miközben Völner Pál szabadlábon védekezhet, Lévait simán odadobták.

Éppen emiatt úgy gondolja, hogy mindennek nem lesz semmilyen hosszabb távú következménye a Fideszre nézve.

Szerinte az egész igazából jól jött a Fidesznek, mert Lévai egy feláldozható figura, valószínűleg nem is nyert volna, de a választóiknak elmondhatják, hogy lám, ha rólunk kiderül valami, annak lesz következménye. Lévai a lemondásán túl nem kommentálta a történteket, sőt, a hvg.hu cikke szerint a kerületi csatorna, a TV18 hétfőn órákat várt rá, mert úgy volt, hogy nyilatkozni fog, végül azonban meggondolta magát, és szó nélkül elhajtott a helyszínről. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a bejelentés után annyit közölt, hogy „jövő héten szeretnénk kávézni a 22 másik kerület fideszes polgármesterjelöltjével is”.

Az elmúlt években ritkán fordult elő, hogy ilyen látványosan távozott egy botrány után valamelyik fideszes tisztségviselő, a szexpartizó Borkai Zsolt, a melegorgiáról menekülő Szájer József és a hivatali vesztegetéssel meggyanúsított Völner Pál ügye volt ehhez hasonló.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!