Kövér László: A tisztességes pedagógusok teljesítménye nem a fizetésüktől függ

2022. október 4. – 00:15

Másolás

Vágólapra másolva

A kormánypárti Hír tévé késő esti műsorán Kövér László volt a vendége. Az Országgyűlés elnöke számos közéleti kérdésről beszélt, az interjút hosszan szemléző MTI-hírből felsorolásszerűen kiemeltük a legkarakteresebb állításokat.

  • A pedagógusok helyzetéről azt mondta, béremelésre szükség van, jelenlegi bérük ahhoz a munkához és felelősséghez képest, ami terheli és kötelezi őket, nem méltányos. Ugyanakkor a tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket.
  • Hosszú távú stratégiai kérdésként kell szem előtt tartani, hogyan lehet az iskolarendszert és a pedagógusbéreket is olyan állapotba hozni, hogy ne legyen ok az aggodalomra.
  • Felidézte: 2010 után a pedagógusok voltak az elsők, akikre a Fidesz-KDNP-kormány gondolt, ám elismerte, hogy az azóta kialakult bérversenyben a pedagógusok bérezése lemaradt. Ezen a helyzeten semmilyen sztrájk nem segít, és nem lehet a meglévő jogszabályokat félretenni, egy nem létező jogi kategóriával élve polgári engedetlenségi akciót indítani.
  • A DK-s árnyékkormányról azt mondta: Dobrev Klára az árnyékkormánnyal azt üzente az ellenzék többi pártjának, hogy vége a velük való együttműködésnek. Gyurcsány olyan „bűnökkel a háta mögött, amit elkövetett”, soha nem kerül még egyszer hatalomra.
  • „Mi nem oroszpártiak vagy oroszbarátok vagyunk, mi magyarpártiak vagyunk és magyarok, tehát a saját nemzetünk érdekeit tartjuk szem előtt” – mondta az európai szankciós politika kapcsán. Az európai elit most éppen tönkreteszi Európát, kérdés, miért.
  • Ez a konfliktus most arról szól, hogyan lehet Oroszország és Európa közé egy gazdasági és politikai vasfüggönyt húzni.
  • „Ahova most megyünk Európában, az egy új alávetettség, új szolgaság. Az egész földrészt fogják alávetni idegen érdekeknek”.
  • Sokakkal együtt azon a véleményen van, hogy ez nem egy orosz-ukrán háború, hanem egy orosz-amerikai háború, bevezetője annak a konfliktusnak, ami majd Kína és az Egyesült Államok által vezetett Nyugat között fog kirobbanni.
Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!