Mennyire erős a Telex? Hol tartunk most?

2022. szeptember 9. – 10:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rendszeresen beszámolunk arról, hogy miket csináltunk a támogatásoknak is köszönhetően. Itt a legfrissebb beszámoló.

Kedves Olvasóink, Támogatóink!

Ha nem kapunk támogatásokat, nem tudunk működni, mert a Telex jelentős részben az olvasók támogatásából él. Rengeteg nagyszerű, az ország tájékoztatása szempontjából kulcsfontosságú dolgot azért tudunk megtenni, mert támogattok minket.

Köszönjük!!!

A létezésünk alapfeltétele, hogy a támogatásokat rendszeresen kapjuk, ezért arra kérünk: ha teheted, támogass minket minden hónapban, és ha fontosnak tartod a munkánkat, kérd meg erre ismerőseidet is!

Alább az elmúlt hónap legfontosabb történései, amelyeket kiemelten kezeltünk, vagy amelyek velünk történtek, amik a támogatások nélkül nem jöhettek volna létre, és amikről nektek is szeretnénk beszámolni. Ezeket és egy csomó fontos dolgot először a hírlevelünkre feliratkozóknak küldjük ki, a hírlevelünkre itt lehet feliratkozni.

Látogatottság, eredmények

Nyáron nagyot erősödött a Telex olvasottságban. A hivatalos, auditált számok közül az egyik legfontosabb az, hogy hány egyedi olvasója van egy lapnak. Az összes magyarországi internetes oldal közül a napi átlagos olvasószámot nézve 6. lett augusztusban a Telex (website+applikációk), csak olyan oldalak vannak előttünk, amik már nagyon sok éve működnek, mi pedig még kétévesek se vagyunk.

Egy brand erősségét jelzi, ha az olvasói a címlapját látogatják és/vagy applikációból olvassák, mi az ilyen fogyasztókat tudatos fogyasztónak hívjuk, szemben azokkal, akik csak alkalmanként, egy-egy cikk erejéig tévednek oda egy adott oldalra. A Telex a tudatos fogyasztók körében mára a második leglátogatottabb hírportál lett, és amire még büszkébbek vagyunk: a 15–29 éves korosztályban piacvezetők lettünk.

Az olvasószámon kívül van még egy adat, ami fontos egy lap piaci megítélésekor, ez az oldalon töltött idő, azaz hogy ha valaki a Telexre érkezik, mennyire olvassa végig a cikkeket, mennyire kattint bele más cikkekbe. Ebben a másodikak vagyunk, és természetesen az első hely a cél, ahogy minden másban is.

Lezárult a gyakornokprogramunk. Tíz gyakornoki helyet hirdettünk meg, ötszázan jelentkeztek. Majdnem egy éven át foglalkoztunk egymással, és ennek az lett az eredménye, hogy a tízből nyolcan most is a Telexnek dolgoznak, nagyon fontosnak tartjuk a fiatalítást és a jövő korrekt, kritikus újságíróinak felkarolását.

Új kollégákkal bővültünk: a 444-től érkezett a videórovatunkba Halász Júlia. Az Alapjárat volt főszerkesztője, a Totalcar egykori meghatározó arca, Zách Dániel közlekedési cikkeket fog nálunk írni (eddig is írt, de ezek az Alapjárattal együttműködésben jelentek meg nálunk, mostantól Dani telexes lesz). Rengeteg adatunk keletkezik, és ezek rendszerezésére, feldolgozására, értelmezésére felvettük Antal Bálintot. Fontos változás még, hogy Jenei Miklós kollégánkat marketingvezetőnek neveztük ki.

A nyáron bemutattuk a második nagyobb, saját gyártású és amúgy sok szempontból sokkoló dokumentumfilmünket, ami a kutyaszaporítás mögötti sötét bizniszeket mutatja be.

Nagy erőkkel mentünk Tusványosra, ahova általában a fél magyar kormány levonul, és Budapesttel ellentétben ott valahogy sokkal könnyebb őket és a többi kormánypárti politikust is szóra bírni. Majdnem száz cikkünk foglalkozott az ott történtekkel és elhangzottakkal.

Bécsig utaztunk, hogy Orbán Viktortól kérdezni tudjunk. A válaszban nem volt sok köszönet.

Tavasszal leigazoltuk az Elle Magyarország két vezetőjét, az irányításukkal azóta nagyon jó és fontos életmódcikkeket készítünk.

Azt vettük észre, hogy vannak olyan témák, amiket nagyon nehéz egy cikkbe sűríteni, mert olyan sok oldalról megközelíthetők, és olyan mélységekbe bele lehet menni, hogy egy egész cikksorozat kijön belőlük.

Ilyenek készültek az elmúlt hetekben:

Őszintén a bullyingról – Magyarországon a becslések szerint minden tizedik gyerek heti rendszerességű kortárs bántalmazást szenved el, de ez csak megközelítő adat. A bullyingról szóló cikksorozatunkban a témakört szakértőkkel, pszichológusokkal jártuk körbe, hogy megtudjuk, mi állhat a bántalmazások hátterében, és mennyi gyereket érinthet valójában.

Hogyan boldogulhat egy nő Magyarországon? Milyen esélyei vannak a munka, a gyerekvállalás, az egészségügy területén, és mit értünk el eddig a nők elleni erőszak és a hátrányos helyzetűek témájában? A Telex ötrészes sorozata öt különböző területen vizsgálja a nők helyzetét. A nők helyzetét bemutató sorozat első részét itt, a második epizódot itt, a harmadikat itt, a negyedik részt itt, az ötödiket pedig itt olvashatják.

Ez a Telex aszállyal foglalkozó sorozatának hetedik, záró epizódja. Az első a vízgazdálkodás problémáival foglalkozott a második az egyre sűrűbb erdőtüzekkel, a harmadik az elapadó kutakkal, a negyedik a mezőgazdaság helyzetével, az ötödik a Balatonnal, a hatodik pedig azzal, hogy az egész helyzetet mi magunk idéztük elő, és ennek kezdete a 19. századi nagy folyószabályozás volt.

Nagyon büszkék vagyunk a Telexikonokra, ilyesmit Magyarországon nem nagyon csinál senki. Ez a legfrissebb, amiben a rántott húson keresztül vezetjük le, hogyan hatnak a világpiaci folyamatok a vasárnapi ebéd árára és mindannyiunk pénztárcájára. Nem túl vidám téma, de mindenkit érint.

A Telex egyik legnagyobb és legfontosabb kimozdulása eddig az volt, hogy augusztus elején kitelepültünk egy napra az Ördögkatlan Fesztiválra. Kíváncsiak voltunk, hogy az ottani közönség mit szól hozzánk, és arra is kíváncsiak voltunk, hogy mi mit tudunk kezdeni a fesztiválos közeggel. Az egész csodás volt. Ezt mondták azok, akik arra jártak, ezt mondják a szervezők, házigazdák is, és ezt mondjuk mi is.

De tudósítottunk még egy csomó helyről, ezekről erős képes beszámolóink is voltak:

Ez a beszámoló ide kattintva angolul is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!