Felszínre hozták a miskolci pinceomlás mindhárom áldozatát

2022. szeptember 1. – 16:45

frissítve

Felszínre hozták a miskolci pinceomlás mindhárom áldozatát
Fotó: Dojcsák Dávid / Katasztrófavédelem

Másolás

Vágólapra másolva

A biztonságos munkakörnyezet előkészítését és kialakítását követően – amelyre a folyamatosan omladozó mennyezet miatt volt szükség –, csütörtök kora délután lehetővé vált, hogy a bányászok és a tűzoltók megkezdjék a törmelék eltávolítását, ezt követően kezdhették meg a homokkőtömb mozgatását, majd az alatta rekedt testek kiemelését, írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A mentésben részt vevők a délutáni órákban felszínre hozták a baleset mindhárom áldozatát, és átadták őket a mentőknek. Hogy mi okozta a tragédiát, azt a rendőrség fogja megállapítani, mondta a Telexnek Dojcsák Dávid tűzoltó százados.

Szerdán délelőtt Miskolcon munkálatok közben egy többtonnás sziklatömb szakadt le és temetett maga alá három embert egy pincében Miskolcon, az Imreh Zsigmond utcában. A további omlásveszély miatt statikus-, bányász- és földtani szakértő, valamint barlangi mentők is érkeztek a helyszínre, azonban a mentést csak az érintett helyiség alátámasztását követően, csütörtök reggel lehetett megkezdeni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!