Távozik az ATV műsorvezetője, Márki-Zay Péter mellett fog dolgozni

2021. december 3. – 17:56

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik az ATV-től Simon András, a Csatt és A nap híre című műsorok vezetője, utóbbi műsorban ma, pénteken szerepel utoljára. Értesüléseink szerint Simon Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mellett fog dolgozni; Márki-Zay hívta a stábjába, amire az ATV műsorvezetője igent mondott.

Simon az ATV-s távozását megerősítette a Telexnek, és elmondta, hogy a csatorna nemsokára közleményt ad ki ezzel kapcsolatban. Márki-Zay melletti szerepvállalásról egyelőre nem kívánt részleteket elárulni. Némi pikantériát ad a dolognak, hogy legutóbb éppen ő vezette az ATV-n az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitát, amelyen többek között azt a Márki-Zay Pétert is kérdezte, akinek a kampányát most segíteni fogja.

Fotó: ATV
Fotó: ATV

Friss: Az ATV közleményt küldött, amiben úgy fogalmaznak: „Simon András olyan szakmai felkérést készül elfogadni, ami mellett nem tud eleget tenni televíziós kötelezettségének, ezért távozik az ATV-től”.

„Egy olyan szakértői, tanácsadói feladatot készülök elvállalni, ami összeegyeztethetetlen a hírműsorok kritikus kérdezői szerepével. Az ATV-be érkezésem előtt is szervezeti kommunikációt irányítottam, ez most is így lesz. Jó időszaktól viszont nem jó elbúcsúzni. Hálás vagyok az ATV vezetésének és remek közösségének az együtt töltött csaknem kilenc év feladataiért, a televízió nézőinek pedig a megtapasztalt szeretetért és a megtisztelő figyelemért”

– fogalmazott Simon András. A csatorna vezérigazgatója, Németh S. Szilárd pedig azzal búcsúzott tőle: „köszönettel tartozunk Simon András kiváló munkájáért és sokszor bizonyított kollegiális hozzáállásáért! Mindig számíthattunk rá, profin és elegánsan kezelte a nehéz pillanatokat is. Az intézmény nevében sok sikert kívánunk további munkájához”. A Csatt című műsort hétfőtől Rónai Egon vezeti. A Nap Híre műsorvezetője Krug Emília mellett Lampé Ágnes lesz.

Simon András kilenc éve, 2013 óta dolgozik az ATV-nél, hosszabb kihagyás után került vissza a képernyőre.

1993 és 1999 között a Magyar Televíziónál dolgozott, majd '99 és 2002 között a TV2 Tények és Jó estét, Magyarország! hírműsorait szerkesztette és vezette, majd 2002-től az Este című közéleti-politikai magazinműsor főszerkesztője és műsorvezetője volt.

Két évig (2005-2006) a Magyar Televízió műsorokért felelős alelnöki tisztségét töltötte be, majd 2007 januárjától a Magyar Telekom médiakapcsolatokért és belső kommunikációért felelős PR igazgatójaként dolgozott. 2007. október 1-jével kinevezték a Magyar Telekom Csoport kommunikációs igazgatójává. 2010. április 5-től Simon András lett a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs igazgatója és szóvivője. 2013 végén szerződött az ATV-hez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!