Hódmezővásárhely után a határkerítés mellett is felállította a migránsszámláló tábláját Márki-Zay, aki szerint csak a Fidesz telepít be migránsokat

2021. november 18. – 16:02

Hódmezővásárhely után a határkerítés mellett is felállította a migránsszámláló tábláját Márki-Zay, aki szerint csak a Fidesz telepít be migránsokat

Másolás

Vágólapra másolva

A legfontosabb üzenet, amit ezzel a mögöttem látható, úgynevezett migránsszámlálóval egy most induló kampányban szeretnénk mindenkinek a tudomására hozni, hogy Orbán Viktor nem bevándorlásellenes, sőt, Soros legjobb tanítványaként ő szervezi a migrációt, nála többet nem hozott be senki migránst, sőt, konkrétan Soros például úgy látjuk, hogy egyetlen egy migránst sem tudott behozni Magyarországra

– mondta Márki-Zay Péter, közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hozzátette, azt szeretnék, hogy még a „legártatlanabb, legtudatlanabb szavazó is” tisztában lenne ezzel. Friss: este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hozzátette, hogy a napokban 400 óriásplakát fog kikerülni erről országszerte.

Márki-Zay arról beszélt, hogy az ellenzék programja az, hogy ami jó, azt megtartják, például a családtámogatás, alacsony adók és a kerítés.

„Marad a kerítés. Az a kerítés, amit itt mögöttem látnak, a határvédelmi kerítés, az illegális migráció megakadályozásának egy működő eleme, ezt a kerítést az ellenzék meg kívánja tartani”

– mondta, de hozzátette, hogy

„fölül fogjuk vizsgálni az Orbán által betelepített migránsokat, az Orbán által betelepített bűnözőket pedig ki fogjuk adni nemzetközi körözés esetén, legyenek orosz bűnözők, vagy iszlamista terroristák, mint Zaid Naffa”.

A Frontex bevonása a magyar határvédelembe legitim Márki-Zay szerint, az ellenzéki győzelem esetén meg is teszik.

Márki-Zay szerint Orbán végrehajtotta a Soros-tervet. „Évi maximum 500 ezer migráns befogadását javasolta Orbán tanítómestere, Soros György, amiből 10 ezer jutna Magyarországra” – fogalmazott Márki-Zay, hozzátette, ehhez képest Orbán 2019-ben 55 ezer, de még 2020-ban a Covid idején is 43 ezer Európai Unión kívüli migránst telepített be Magyarországra. Márki-Zay szerint a magyar munkaerő hazacsábításával kell megoldani a munkaerőhiányt.

Márki-Zay a letelepedési kötvényeket is említve arról beszélt, hogy „Orbán, ha profitálni tud belőle, szervezetten telepít be bűnözőket és terroristákat Magyarországra”.

Frissítés: A Fidesz azonnal ráküldött egy közleményt Márki-Zay sajtótájékoztatójára, amiben azt írják, Márki-Zay Péter rendszeresen kiáll a migráció mellett, arról beszél, hogy be kell fogadni a migránsokat, integrálni kell őket, a Soros-tervet pedig egyedül a baloldal akarja végrehajtani. A Fidesz szerint mindegy, mit ígérnek, betelepítenék a migránsokat, csak a Fidesz mentheti meg az országot.

Márki-Zay a sajtótájékoztatón úgy vezette fel a másik felszólalót, Lengyel Róbertet, mint a Mindenki Magyarországért Mozgalom elnökségi tagja, Siófok polgármestere, volt rendőr, a belügyi kérdések koordinátora az egyesült ellenzékben. Lengyel is arról beszélt: erre a kerítésre szükség van, a rendőrségre pedig akár máshonnan elvéve is többet kell költeni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!