Karácsony: Márki-Zay lenne a jobbkezem, de lenne balkezem is, akár Dobrev Klára

2021. október 4. – 19:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ma nem döntöttünk arról, ki lesz az egyenlőbb, ma arról szólt a tárgyalás, hogy összefésüljük a politikai véleménykülönbségeket, hogy a választók garanciát kapjanak, hogy ami miatt ránk szavaztak, azok az értékek megmaradnak, mondta Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. (A tárgyalásról, amelyre Karácsony utal, itt olvashatja cikkünket.)

„Én nem szeretnék visszalépni, ezt elmondtam tegnap. Ma erről nem beszéltünk” – mondta Karácsony.

Fontos ügy például az alkotmányosság helyreállítása, mondta. „Ebben a célban nem volt vita, de hogy hogyan lehet, abban igen. Ez ügyben tanácsadói testület felállítását kezdeményezzük.”

Fontos téma az elszámoltatás is. Egyetértünk, hogy Hadházy Ákosra számítunk, mondta Karácsony. Arra a kérdésre, hogy Budapesten sem volt „nagy elszámoltatás”, Karácsony azt mondta, a főváros és cégei nyolc ügyben tettek feljelentést, ezek „többségében” van nyomozás. „Nem állítom, hogy nagyon sietnének a nyomozással”, tette hozzá.

„Kire szavazok, ha Karácsony–Márki-Zay Péter van a szavazólapon?”, szólt Rónai Egon kérdése.

„Mindkettőnkre.”

„De én nem akarok”,

hangzott el a párbeszéd.

Karácsony erre kis kitérő után, amelyben az összefogás fontosságáról beszélt, és arról, hogy nem az a fő cél, hogy Dobrevet legyőzzék, azt mondta, ez olyan, mint az amerikai elnökválasztás, ott is két emberre szavaznak. „De ott van olyan, hogy elnök-alelnök”, mondta a műsorvezető. „Erről nem döntöttünk”, zárta rövidre Karácsony. Szerinte nem ez az egyedüli fontos döntés.

Karácsony azt mondta, csapatkapitány akar lenni, és ehhez kell mondania pár nevet. Szeretne együtt dolgozni Márki-Zayjal, Dobrevvel, Hadházyval, mondta. „Sokszínű, sokszínűségében első ránézésre gyengének tűnő, de bölcsebb kormányzás lesz”, tette hozzá.

Később Karácsony azt mondta, mire az emberek a szavazásig jutnak, egészen biztosan tudni fogják, melyikük a miniszterelnök-jelölt és melyikük a helyettes.

Hogy ezt az Országos Előválasztási Bizottság megszavazza-e, arra nem tudott válaszolni. Ha nem, „kitalálunk valamit”, mondta.

Együtt vezetni valamit egy családban, egy kft.-ben sem egyszerű, egy országot hogyan lehet?, szólt a műsorvezetői kérdés.

Karácsony erre azt mondta, attól szenved az ország, hogy a miniszterelnök azt hiszi, mindenhez ért. Neki lenne egy jobbkeze, Márki-Zay, de lehet egy balkeze is.

„Ez lehet Dobrev Klára?”

„Abszolút.”

Karácsony azt mondta, Márki-Zayjal is voltak vitái. „Most ezt a szövetséget kötjük meg, aztán egy tágabbat, aztán egy még tágabbat”, mondta még Dobrevre utalva.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!