Fájó szívvel, de Tóth Csabát is támogatná a Momentum

2021. szeptember 21. – 08:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ha Tóth Csaba nyeri meg az előválasztást Zuglóban, akkor a Momentum a szocialista politikust is támogatni fogja – jelentette ki Fekete-Győr András a zuglói ellenzéki küzdelemről szóló videónkban.

„Mi kötöttünk egy megállapodást, hogy mindenkit támogatunk, akit az előválasztáson részt vevők demokratikus úton megszavaznak” – mondta a Momentum elnöke, aki azt is hozzátette, fájó szívvel támogatnák Tóthot, aki mögé az LMP kivételével az összes parlamenti ellenzéki párt beállt az előválasztáson.

A zuglói előválasztási küzdelemről szóló videónkat itt nézhetik meg:

A Hadházy Ákos és Tóth Csaba közötti, a választókerületen is túlmutató harcról megkérdeztük Karácsony Gergelyt is, aki azt mondta, hogy Hadházyra „iszonyatosan nagy szükség lenne a parlamentben”. „Én például örültem volna, ha Fekete-Győr András elmondja, hogy ha esetleg mégsem nyer Zuglóban Hadházy, akkor a Momentum listán beviszi a parlamentbe” – tette hozzá Karácsony, aki szerint ez a mondat még nem hangzott el.

A zuglói Tóth Csabával kapcsolatban hónapok, de inkább évek óta visszatérnek olyan állítások, amelyek szerint a politikusnak köze lehet korrupciógyanús ügyekhez. Ellenfele, Hadházy Ákos is azt mondja, hogy Tóth alkut kötött a korrupcióval.

Kérdésünkre, a Momentum, a Kétfarkú Kutya Párt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával induló független képviselő azt mondta, sok olyan információ eljutott hozzá, amely arról szólt, hogy „Tóth képviselő úr tevékenyen részt vesz az előbb felsorolt ügyekben”. A politikus válaszában hozzátette, ezeket az információkat nem tudja ellenőrizni.

Hadházy azóta egy komolyabb vádat is megfogalmazott Tóthról, emiatt Jakab Péter etikai vizsgálatot kezdeményezett a Jobbik által is támogatott szocialista jelölttel kapcsolatban. További részletek ebben a cikkünkben olvashatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!