A Momentum az előválasztás megcsúfolását, a DK kicsinyes bosszúját emlegeti

2021. augusztus 22. – 15:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn kezdődik az ellenzéki előválasztás ajánlásgyűjtő szakasza, amikor a jelöltjelöltekből valójában jelölt lehet. Már ennél a pontnál azonban érzékelhető feszültség van az ellenzéken belül.

A Momentum vasárnap délután adott ki közleményt arról, hogy a DK kicsinyes bosszújának tartja, hogy Katanics Sándor volt veszprémi DK-elnök nem indulhat el a veszprémi választókerületben. A történettel már foglalkoztunk, a következőkről van szó:

  • Katanics Sándor volt veszprémi DK-elnök el kívánt indulni az előválasztáson, erről azonban maga Gyurcsány Ferenc akarta lebeszélni.
  • Nem sikerült, így távozott is a DK-ból, és egy civil szervezet jelöltjeként próbált indulni.
  • A Momentumtól kapott volna úgynevezett befogadó nyilatkozatot (hogy melyik frakcióhoz csatlakozna, ha és amennyiben nyer és nyer), ám a DK megfellebbezte ezt a jelöltséget.
  • Mint most a Momentum közleményéből kiderült, sikerrel: az ellenzéki pártelnökök ugyanis helyt adtak a fellebbezésnek, Katanics tehát nem indulhat.
Fotó: Katanics Sándor/Facebook
Fotó: Katanics Sándor/Facebook

Az ellenzéki pártelnökök ugyanis szombaton többségi döntéssel, indoklás nélkül elutasították Katanics Sándor regisztrációját. Katanics indulása mellett egyedüli pártként a Momentum állt ki.

„A Momentum szerint az előválasztás megcsúfolása az, hogy egy helyben beágyazott, erős jelölt indulását politikai okokból nem engedélyezik. A DK kicsinyes bosszúja, a volt párttársának indulásának megakadályozása különösen érdekes annak fényében, hogy az elmúlt hónapokban több, korábban MSZP-s képviselő regisztrált az előválasztásra a DK jelöltjeként – ők mind indulhatnak az előválasztáson”

– írta a Momentum, amely a közleménykiadáson kívül komolyabb szankciókat nem fűzött a történtekhez. Ugyanis a közlemény úgy zárul: „a Momentum szolidaritását fejezi ki Katanics Sándorral és reméli hogy nem kerül sor hasonló esetre máshol az országban.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!