Megvan a 7. ellenzéki miniszterelnök-jelölt, bár a libertariánus törpepárt arra játszott, hogy úgysem regisztrálják őket

2021. augusztus 19. – 12:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Előválasztási Bizottság nyilvántartásba vette a mérhető támogatás nélkül álló törpepárt, a Le az Adók 75%-ával Párt miniszterelnök-jelöltjét. Ecsenyi Áron néhány napja még arról beszélt, hogy a regisztrációjával csak meg akarta mutatni, hogy az előválasztás nem is demokratikus folyamat, mert úgysem fogják nyilvántartásba venni. Most ő a hetedik ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Az ellenzéki előválasztásokat koordináló Országos Előválasztási Bizottság az utolsó pillanatban nyilvántartásba vette Ecsenyi Áront, a Le az Adók 75%-ával Párt miniszterelnök-jelöltjét. Ecsenyi ezzel a hetedik hivatalos ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter és Pálinkás József mellett.

Ecsenyi Áron és testvére, Ecsenyi Szilárd a januári tüntetésen, ami a koronavírus okozta korlátozások ellen szerveztek – Fotó: Huszti István / Telex
Ecsenyi Áron és testvére, Ecsenyi Szilárd a januári tüntetésen, ami a koronavírus okozta korlátozások ellen szerveztek – Fotó: Huszti István / Telex

Ecsenyi Áron Le az Adók 75%-ával Pártja egy adóellenes, ultralibertariánus törpepárt, mérhető támogatottsága nincs. A pártelnök állítása szerint 21 egyéni jelöltjük lenne, de ők le sem adták a regisztrációjukat. Ecsenyi végül a saját regisztrációját leadta a miniszterelnök-jelölti előválasztásra, bár az Azonnalinak pár napja arra utalt, hogy csak meg akarja trollkodni az ellenzéki előválasztást, a regisztrációját úgysem fogják elfogadni. „Mi ezt azért csináltuk, mert abban bízunk, hogy ezáltal nyomás alá tudjuk őket helyezni, hogy megmutassuk, hogy ez mennyire nem demokratikus folyamat – ráadásul az adófizetői pénzekből szervezik meg” – mondta Ecsenyi. A libertariánus párt elnöke ugyanakkor arra számít, hogy „egy nagyon jó kampánnyal akár 45 százalékos eredményt is elérhetnek” a választásokon.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom