Szivárványt vetítettek éjjel a Képviselői Irodaházra

2021. július 24. – 09:52

frissítve

Szivárványt vetítettek éjjel a Képviselői Irodaházra
Fotó: Alicia Peres

Másolás

Vágólapra másolva

Tegnap éjjel aktivisták szivárványszínű és magyar zászlókkal világították ki Budapestet, mint közleményükben írják, azért tették ezt, „hogy olyan üzenetet küldjenek a magyar kormánynak, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni: Az LMBTQ emberek is részei a magyar társadalomnak, és ugyanazokat a jogokat érdemlik, mint minden más állampolgár.”

A Képviselői Irodaházra az alábbi feliratokat is rávetítették a Duna túloldaláról:

  • Büszke melegek vagyunk
  • Büszke leszbikusok vagyunk
  • Büszke biszexuálisok vagyunk
  • Büszke transzneműek vagyunk
  • A népszavazásotok csak figyelemelterelés, az LMBTQ+ jogok emberi jogok

A kivilágítós akció a Budapest Pride Felvonulás előtti éjszaka zajlott, és az All Out – ami egy mozgalom, amely az egész világon harcol az LMBT+ jogokért – és a Budapest Pride aktivistái állnak mögötte.

„Magyarország az Európai Unió tagjaként elkötelezte magát az állampolgárai emberi jogainak védelme mellett. Ennek a törvénynek az elfogadása ezzel összeegyeztethetetlen, és nem maradhat következmények nélkül. Az LMBTQ jogok emberi jogok, és ez a törvény sérti minden magyar embernek a véleménynyilvánítás szabadságához fűződő alapvető jogát, valamint növeli annak a kockázatát, hogy az LMBTQ gyerekeket és családokat diszkrimináció és erőszak éri” mondja Viktória Radványi, a Budapest Pride szervezője.

Ebben a videóban mindent elmagyaráztunk a melegellenes törvényről:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!