Az MSZP volt elnökhelyettese az autópályán autózva tudta meg, hogy visszavonták a jelöltségét

2021. június 16. – 22:00

Másolás

Vágólapra másolva

Az MSZP-s Szakács László éppen az autópályán tartott Komlóra, amikor Tóth Bertalan MSZP-elnök felhívta, és közölte vele: a párt elnöksége úgy döntött, mégsem indítja jelöltként az ellenzéki előválasztáson. Szakács, aki korábban a párt elnökhelyettese is volt, az Atv.hu-nak azt mondta: megdöbbent az MSZP döntésén, de ha a DK és a Jobbik támogatja, kész elindulni.

Szakács László – Fotó: Szakács László Facebook-oldala

Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő Pécs és Komló környékén, Baranya megye 2. számú választókerületében lett volna előválasztási jelölt a szocialisták színeiben. Ebben a választókerületben az ellenzék majdani közös jelöltjének minden bizonnyal a fideszes Hoppál Pétert kell legyőznie. Az LMP Keresztes László Lórántot, a DK Zag Gábort, a Márky-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom Simon Gábor Imrét, a Momentum Péderi Tamást indította. A momentumos Péderi már korábban visszalépett éppen Szakács László javára.

Az MSZP elnöksége ma két ügyben hozott egyhangú határozatot. Egyrészt Molnár Gyula párttagságának felfüggesztéséről döntöttek, aki korábban bejelentette, hogy győzelem esetén inkább a DK frakciójába ülne be. A másik Szakács jelöltségének visszavonása volt.

Szakács az Atv.hu-nak azt mondta: továbbra is az MSZP tagja, és visszahívásáig meg sem fordult a fejében, hogy más párt frakciójába üljön esetleges győzelme esetén. Megerősítette viszont a Szabad Pécsnek adott nyilatkozatát, amely szerint amennyiben a DK és a Jobbik támogatja, továbbra is kész elindulni.

Ezt a választókerületet az ellenzék a számára inkább nyerhetőbb körzetek közé sorolja, vagyis minden pártnak érdeke, hogy megnyerje az előválasztást, hiszen eséllyel parlamenti mandátumot eredményezhet. A döntés annyiban meglepő, hogy a Momentum visszalépésénél úgy tűnt, hogy az MSZP Szakáccsal be akarja zsebelni az előválasztási győzelmet. annyiban viszont nem meglepő, hogy Szakács László – aki korábban Mesterházy Attila kabinetfőnöke is volt – nem nevezhető Tóth Bertalanhoz köthető embernek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!