Jakab: Hadházy megmutatta a borsodi időközin, mennyire lehet rá számítani

Legfontosabb

2021. június 11. – 11:05

frissítve

Jakab: Hadházy megmutatta a borsodi időközin, mennyire lehet rá számítani

Másolás

Vágólapra másolva

Komoly felzúdulást keltett a Facebookon, amikor a Jobbik bejelentette: Zuglóban az előválasztáson az MSZP-s Tóth Csabát támogatják a Momentum jelöltje, Hadházy Ákos helyett. A Jobbik bejelentése is szokatlanra sikerült: míg számos, más párthoz tartozó jelöltet közös fotóval jelentett be Jakab, Tóth Csaba mellől lehagyták a pártelnököt.

Írásban megkerestük Jakabot, aki kérdésünkre azt írta: azért támogatják Tóth Csabát, mert ő már többször bizonyította, hogy képes legyőzni a Fideszt, „míg Hadházy Ákos ezzel nemcsak adós maradt, de a Borsodi időközi országgyűlési választáson, ahol a kétharmad lebontása volt a tét, megmutatta, hogy a csatamezőn mennyire lehet rá számítani valójában”.

„A '22-es választásnak jóval nagyobb a tétje annál, minthogy olyat támogassunk, aki a csatatéren, amikor ott kellett volna lenni a fronton, inkább az ellenzéket támadta a Fidesz helyett”

– írta a pártelnök. Jakab, aki a Jobbik miniszterelnök-jelöltje is az előválasztáson, hozzátette, ennél többet nem szeretne mondani, mert szeretné maradéktalanul betartani a pártok által elfogadott etikai kódexet.

Arra a kérdésünkre, hogy miért nem került ki közös kép Jakab Facebook-oldalára, a politikus azt válaszolva, hogy „sajnos voltak már rossz tapasztalataink azzal kapcsolatban, hogy ha bizonyos pártnak nem tetsző döntést hozunk, akkor ellepik a trolljaik a Facebook-oldalamat gyűlölködő kommentekkel. Mi az összefogást képviseljük, és nem egymás köpdösését. Ez utóbbinak nem akartunk teret adni az oldalamon”.

A borsodi időközi választáson az ellenzéki pártok a jobbikos Bíró Lászlót támogatták, akiről a kampányban korábbi rasszista megnyilvánulásai is előkerültek. Bíró végül veszített, a választás után pedig Hadházy korrupcióval vádolta meg a politikust. Az ellenzéki pártok – beleértve a Momentumot is – visszautasították Hadházy állításait, szerintük a képviselőtől nem kaptak konkrét információkat Bíró ügyeivel kapcsolatban. A politikus arról is beszélt, fel fogja jelenteni Bírót, akiről Jakab később azt mondta a Telexnek, hogy minden bizonnyal el fog indulni az ellenzéki előválasztáson is.

A Jobbik bejelentése után Hadházy kitett az oldalára egy Jakab–Tóth grafikát, amellyel segíteni akart kicsit a „Pártelnök Úrnak”. A független képviselő szerint „a Jobbiknak Zuglóban most nem sikerült jól választani. Persze az is lehet, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy a parlamenti pártok úgy alkudoznak, mint a kofák”. Fekete-Győr András Momentum-elnök sem hagyta szó nélkül az esetet, ő érthetetlennek nevezte, hogy a Jobbik és a DK után Karácsony miért támogatja Tóth Csabát.

A szocialisták által is támogatott Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt egy 2019-ben kiszivárgott felvételen arról beszélt, hogy az MSZP-s Tóth Csaba fenyegeti a családját, és szétlophatják Zuglót. Karácsony később tagadta, hogy Tóth Csaba valaha megfenyegette volna a családját, állítása szerint a felvételen egy zuglói gazdasági szereplőre utalt, nem Tóthra – írtuk korábbi cikkünkben.

Ebben az írásunkban pedig a zuglói jelöltek indulásával foglalkoztunk részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!