Koronavírusosan ment be a parlamentbe szavazni Becsó Zsolt

2021. május 06. – 10:30

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda reggel Facebook-oldalán osztotta meg a hírt Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, hogy tíz napja hatósági karanténban van, mert pozitív lett a koronavírus-tesztje. Az elmúlt tíz napban kétszer is járt a Parlamentben, megszavazta például a felsőoktatás átalakítását. A Fidesz-frakció sajtóosztálya és Becsó azt mondta cikkünk megjelenése után, hogy a képviselő csak a keddi szavazás után ment el teszteltetni magát, és szerdától került karanténba.

Már vasárnap érzékelt magán tüneteket, de azt hitte, csak megfázott, a szavazás napján viszont már nem érzett ízeket és szagokat. Kedd délután mintát vettek tőle a salgótarjáni kórházban, infúziós és gyógyszeres kezelést kapott, majd este hazaengedték, és önkéntes karanténba vonult. Szerdára lett meg a teszt eredménye, amely pozitív lett. Hatósági karantént rendeltek el, amit Becsó állítása szerint hétfőtől számoltak, mivel már vasárnaptól érzékelt magától tüneteket. A Momentum és a Párbeszéd feljelentette a képviselőt a járványügyi- és karanténszabályok megszegése miatt.

Kérdeztük a Fidesz-frakció sajtóosztályát, hogy tesztelték-e a képviselőket, akik Becsó közvetlen közelében ültek, de nem reagáltak. A kormányinfóra is elküldtük ezt a kérdést.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!