Tíz kiló krumplit ajándékozott munkatársainak a külügyminisztérium

2020. december 12. – 08:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: Menczer Tamás, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium államtitkára szombat délután Facebookon reagált a sajtóhírekre. Menczer elmondta, hogy a minisztérium „bajba jutott szabolcsi gazdáktól” vásárolta a terményt, olyanoktól, akik a jelenlegi helyzetben nem tudják az árút eladni. Menczer elmondása szerint ezeket a terményeket adja a minisztérium a munkatársainak. Az államtitkár arra kérte a baloldalt, hogy ne támadja a külügyminisztériumot, amiért segít ezeknek a gazdáknak.

A külügyminisztérium tíz kiló krumplit és hét kiló almát osztogatott munkatársainak, írja a Népszava egy belső levélre hivatkozva.

„Tekintettel arra, hogy ebben a nehéz járványügyi időszakban minden ember számára komoly kihívásokat jelent a mindennapok megszervezése, a minisztérium szeretne a kollégáknak a karácsonyi ünnepek alkalmából egy praktikus ajándékcsomaggal kedveskedni” – idézi a lap a levelet, amit a Külgazdasági- és Külügyminisztérium munkatársai kaptak a napokban. Eszerint a csomag „hazai termelőktől származó jó minőségű 1 doboz szabolcsi alma válogatást (7kg) és 10 kg burgonyát tartalmaz”.

A krumpli épp reneszánszát éli a magyar politikában, nemrégiben még a parlamenti patkóban is feltűnt pár kiló. A jobbikos Jakab Péter akarta Orbán Viktor elé tenni a borsodi időközi választás fideszes győzelme után, de ebben végül megakadályozták, és Jakabot négymilliós büntetésre ítélték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!