Többmilliós jutalmat adott magának Gyál polgármestere

2020. november 27. – 14:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bruttó 4 millió 188 ezer forint jutalmat ítélt meg magának Gyál polgármestere, élve a veszélyhelyzet lehetőségével, amely alapján a települések vezetői önálló hatáskörben hozhatnak határozatot.

Saját hatáskörben rendelkezett arról a gyáli polgármester, hogy bruttó 4,188 millió forintos jutalmat kapjon.

Pápai Mihály ezt a veszélyhelyzetről szóló kormányrendelet révén tehette meg saját hatáskörben, miután ennek alapján a települések vezetőinek nem kell konzultálniuk a képviselő-testülettel.

A nettó 2,785 millió forintos jutalommal kapcsolatosan írásban és telefonon is megkerestük a polgármestert és a polgármesteri hivatalt, egyelőre azonban nem érkezett válasz arra, mi indokolta, hogy a koronavírus idején többmilliós jutalmat utaljon ki saját magának.

A polgármester emellett több más személynek is jutalmat osztott ki, igaz, ebből jutott több intézménynek is:

  • A Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Zsigovits Gábor bruttó 1,32 millió forintot kapott.
  • A Gyál és Térsége Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője, Horváth Gábor bruttó 882 ezer forint jutalomban részesült.
  • Jutalmat kapott több gyáli intézmény is: az önkormányzat és a polgármesteri hivatal a járulékokkal együtt bruttó 48 millió forint jutalmat osztott ki.
  • A városi könyvtár, több bölcsőde és óvoda és a városi egészségügyi központ – járulékokkal együtt – összesen 98 millió forint jutalomban részesült.
  • A már említett városüzemeltetési kft. pedig összesen 23,6 millió forint jutalmat kapott.
  • Emellett a rendőrségen 2,7, az iskolákban 8,1 millió forint jutalmat oszthatnak szét a rendelet alapján, amely összesen, járulékokkal együtt 182 millió forint jutalomról döntött.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!