Kitiltják a nyolc évnél fiatalabb gyerekeket a debreceni macskakávézóból, mert egy kislány az emeletről dobta le az egyik cicát

2020. október 26. – 17:34

Kitiltják a nyolc évnél fiatalabb gyerekeket a debreceni macskakávézóból, mert egy kislány az emeletről dobta le az egyik cicát
Fotó: Macskávézó Debrecen

Másolás

Vágólapra másolva

A nyolc évnél fiatalabb gyerekeket október 27-tól már nem engedik be abba a debreceni macskakávézóba, ahol múlt héten kedden egy kislány az emeletről hajította le a hely egyik cicáját. Bár Oszkár, a macska, komolyabb sérülés nélkül túlélte a zuhanást, a kávézó tulajdonosainak elfogyott a türelme.

A hely szeptember 9-én nyitott, eredetileg tíz macska mellett lehetett kávézni, ami vonzotta a gyerekes családokat is, a kisebb vendégek közeledése azonban egyre gyakrabban fajult kínzásig.

„Tízből hét család tök normális, ezért is sajnálom, hogy meg kellett hozni ezt a döntést, de innentől kőkeményen ellenőrizni fogjuk a gyerekek életkorát. Belépéskor hivatalos iratokat kérünk, amivel a szülők igazolni tudják a gyerekek korát”

– mondta a Telexnek Karakas Richárd, a macskakávézó tulajdonosa. Ő egyébként a rendszeres problémákért nem is feltétlenül a gyerekeket, sokkal inkább a szülőket hibáztatja.

Fotó: Macskávézó Debrecen
Fotó: Macskávézó Debrecen

Azt mondta, előfordult, hogy az egyik gyerek fel- és ledobálta az egyik cicájukat, de hiába szóltak a szülőnek, semmi nem történt. Hasonló volt a szülők reakciója akkor is, amikor Oszkárt az emeletről dobta le a kislány. A hely tulajdonosai szerint a nyolc éves kor egy olyan határ, amikor már a gyerekek is jobban felfogják mi történik körülöttük, és „talán a Reklám

Döntésükről a Facebookon is tájékoztatták vendégeiket, a felhívásban a múlt heti incidensre hivatkoztak:

„2020. október 27-től kávézónk nem tudja fogadni a 8 év alatti gyermekkel érkező családokat! A mai napon sajnos elfogyott a türelmünk, amikor a ”doktor szülők„ kislánya ledobta Oszkárunkat a lépcső tetejéről, majd hiába szólítottuk fel őket távozásra, ez nem történt meg. Azért voltunk eddig bizakodóak és türelmesek, mivel tapasztalatunk szerint 10 szülőből 8 felelősségteljesen viselkedik és kontrollálja a csemetéjét, azonban nekünk a cicáink a legfontosabbak, és nem fogjuk kitenni őket az esetleges sérüléseknek. Megerősítés számunkra, hogy rengetegen jeleztétek nekünk eddig, javasoljátok a korhatár bevezetését.

Megértéseteket köszönjük!”

Karakas Richárd szerint a hírnek többen kifejezetten örültek, egy pécsi macskakávézó tulajdonosa pedig azt írta nekik, hogy ő már a nyitástól bevezette a korhatárt.

A budapesti macskás kávézók közül van, amelyik a tapasztalatok alapján vezetett be hétvégi korhatárt szintén nyolc éves korban meghatározva, egy veszprémiben pedig 8 év alatt egyáltalán nem, 12 év alatt pedig csak szülői kísérettel lehet kávézni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!