Tizenkét év után elhagyja a Borussia Dortmundot Marco Reus, a klub legendás játékosa

2024. május 3. – 16:37

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenkét év után elhagyja a Borussia Dortmundot Marco Reus, a német futballklub legendás játékosa – írta az MTI.

A Dortmund pénteken jelentette be, hogy nem hosszabbítják meg a 34 éves támadó nyáron lejáró szerződését. Reus összességében 21 évet töltött a klubnál, ugyanis 1995 és 2005 között a dortmundi utánpótlásban nevelkedett, és ugyan a profik között a Borussia Mönchengladbachnál mutatkozott be, 2012-ben visszatért a nevelőegyesületéhez.

Reus 424 tétmérkőzésen 168 gólt szerzett és 128 gólpasszt adott a Dortmund színeiben, kétszer nyerte meg a Német Kupát, valamint Bajnokok Ligája-döntőt is játszott a csapattal 2013-ban. Utóbbira még idén is lehet esélye, ugyanis a BL-elődöntő első mérkőzésén a BVB hazai pályán 1-0-ra nyert a Paris Saint-Germain ellen. Reus karrierje egy német bajnoki címmel lehetne még teljesebb, a tavalyi szezonban karnyújtásnyira volt ettől, de a Bayern München a drámai utolsó fordulóban megelőzte a Dortmundot.

„Az életem több mint felét ennél a klubnál töltöttem, hihetetlen hálás és büszke vagyok ezért az időszakért. Biztosan nehéz lesz a búcsú, de így már teljes mértékben az utolsó fontos meccsekre tudunk koncentrálni. Nagy céljaink vannak, és ehhez minden egyes szurkolóra szükségünk van” – nyilatkozta a 48-szoros válogatott Reus, akit karrierje során többször is sérülések gátoltak a legnagyobb sikerek elérésében, így például kimaradt a 2014-ben világbajnok Nationalelfből is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!