Vas Blanka még mindig az élen áll a Vueltán

2024. április 30. – 18:01

Másolás

Vágólapra másolva

Vas Blanka a főmezőnnyel célba érve kedden megtartotta az összetett éllovasának járó piros trikót a női Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszán – írja az MTI.

Az SD Worx-Protime magyar bajnoka a Lucena és Teruel közötti 130,2 kilométeres etapon annak köszönhetően őrzött meg egyetlen másodpercet az előnyéből a szakaszgyőztes Marianne Vos előtt, hogy a részhajránál harmadik helyével szerzett két másodperc jóváírást.

Vasról egy napja írtuk meg, hogy vezeti a Vueltát, miután második lett a második szakaszon, Buñol és Monfoca közt. Vas Blanka piros trikója azt jelenti, hogy először vezeti magyar női bringás valamelyik nagy körverseny összetettjét.

A nyolcnapos, vasárnapig tartó viadal szerdán a Molina de Aragón és Zaragoza közötti 142,3 kilométeres távval folytatódik.

A magyar bringás tavaly U23-as világbajnok lett országúti kerékpárban Glasgow-ban, amivel megszerezte a magyar kerékpársport első vb-aranyérmét. Az idei szezonra való felkészülése nem indult jól, mert októberben edzés közben eltörte a kulcscsontját, később pedig betegség miatt ki kellett hagynia a februári ciklokrossz-világbajnokságot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!