Jót tesz a magyar sportnak a külügy szerint, ha a Gazprom lesz a Fradi szponzora

2024. április 22. – 22:31

Másolás

Vágólapra másolva

Nincs azzal semmi probléma, hogy ha az orosz gázóriás, a Gazprom lesz a Fradi futballcsapatának szponzora. Ez derül ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium RTL-nek küldött válaszából, amely úgy fogalmaz, hogy:

„Minél több nemzetközi nagyvállalat fektet be a magyar sportba, az annál jobb, és a Gazprom nem szerepel a szankciós listán.”

A magyar bajnokságot sorozatban hatodjára megnyerő Ferencváros futballcsapatának új főszponzoraként a Blikk nevezte meg a Gazpromot. A lap azt írta, több milliárd forintos összegű szponzori szerződést jelentene a klubnak a megállapodás. Az RTL kereste a Ferencváros vezetőségét is az ügyben, de nem válaszoltak kérdéseikre.

A Gazprom az ukrajnai háború előtt az egyik legnagyobb európai futballszponzornak számított többek között a Bajnokok Ligája egyik főszponzoraként. Emellett európai klubokat is támogattak, a szerb Crvena zvezda és német Schalke is a gázvállalat logóját viselte a mezén.

A Gazprom korábban szintén résztulajdonos volt a Houston Astros amerikai baseballcsapatban, megfordult szponzorként a Forma–1-ben, illetve van saját focicsapata is, a szentpétervári Zenit.

Az Ukrajna ellen indított háború (amit Oroszország elég nagy részben a cég földgázbevételeiből finanszíroz) után azonban az UEFA és a Schalke is szerződést bontott a vállalattal. A német klub a háború kitörése után a szerződésbontásig letakarta a szponzori logót a mezeken.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!