Kikapott a Hertha, Dárdai csapatának elúszott a visszajutás

2024. április 21. – 15:28

Másolás

Vágólapra másolva

Két győztes meccs után a Karlsruhe ellen játszott Dárdai Pál Herthája a német másodosztályban. A 30. fordulóban megrendezett vasárnapi bajnokira valamennyi, 33 ezer jegyet eladták, már csak azért is, mert a két klub között megbonthatatlan a barátság, a kék-fehér színek összekötik őket. A remek hangulat azonban gyorsan alábbhagyott, mert az egyik hazai drukker rosszul lett a B középben, és a társai addig nem szurkoltak, amíg a zászlók alatt a mentők a dolgukat végezték.

Az első helyzet a Hertháé volt, egy agresszív letámadás után Barkok vezethette a kapusra a labdát, de nem tudta elpasszolni mellette. A Karlsruhe viszont mindjárt az első, lélektanilag fontos helyzetét gólra váltotta a 16. percben. Kempf ért rosszul a labdához, így összehozott egy szögletet. Egy érdekes variációt választott a KSC, a csapat java része a tizenhatos sarkáról indult meg a belőtt labda felé, a lecsorgó labdát pedig Thiede vágta a kapuba.

A 23. percben villámgyors támadással egyenlítettek a berliniek. Kempf a saját térfeléről indította Reeset, aki jobbról mintaszerűen középre adott, Tabakovic pedig közelről a kapuba gurított. A félidő vége előtt ismét előnybe került a hazai csapat Matanovic bólintása után. A becsúszó Kenny a fejét fogta, mert érezte, hogy a kezére pattant a labda. Ezzel ő elfelejtett helyezkedni, és még a társait is megzavarta.

Az 57. percben Dárdai Palkó lábában maradt az egyenlítés, mert Drewes kapus szögletre tolta a labdát a jobb alsóból. Négy perccel később ugyanő lőhetett 18 méterről szabadrúgást, de a sorfal mentett.

A Hertha mozgósította az energiáit, Reese magasra felperdülő lövése például ráesett a kapufára, de nagyjából az ellentámadásból bent volt a harmadik, egy jobb oldali beadás után Wanitzek a kapu jobb oldalába lőtt.

A 85. percben videózás után kapott egy tizenegyest a Hertha, amit Tabakovic értékesített, és ezzel kialakította a 3–2-es végeredményt. A Herthának négy fordulóval a vége előtt 44 pontja maradt, a harmadik, még osztályozót érő helyen tanyázó Düsseldorfnak 55. A második St. Pauli 60 pontos, vagyis utolérhetetlen. A berlinieknek még két hazai meccsük lesz, a Hannover és Kaiserlautern ellen is telt ház várható az Olimpiai Stadionban, vagyis a drukkerek korántsem pártoltak el a csapattól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!