NB I. : nyolcgólos meccsen nyert a Diósgyőr

2024. április 20. – 22:27

Másolás

Vágólapra másolva

A Diósgyőr fordulatos és látványos mérkőzésen 5-3-ra nyert otthon a Debrecen ellen az NB I. 29. fordulójában. A Diósgyőr ezzel azt is elérte, hogy az első osztályban játszhat jövőre is.

A DVTK villámrajtot vett, már az első perc végén előnybe került. A Diósgyőr jóval veszélyesebben futballozott az első félidőben és könnyen eldönthette volna a három pont sorsát a szünetig, hiszen a 22. percben már két góllal vezetett, majd büntetőhöz jutott, Megyeri viszont hárította Pernambuco 11-esét, olvasható az MTI tudósításában. A Debrecen aztán nem sokkal a szünet előtt betalált.

A második félidő kezdete után három perccel egyenlített a Debrecen, a DVTK azonban összeszedte magát, újra átvette a játék irányítását, a 60. percben pedig ismét előnybe került, sőt, a csereként pályára lépő Gera első labdaérintéséből betalált, így visszaállt a kétgólos különbség. A hazaiak ezután hátrébb húzódtak, a Debrecen több nagy helyzetet is kidolgozott, a félidőben csereként pályára lépő Ojediran a 83. percben ismét feltámasztotta reményeket. A ráadással együtt a DVSC-nek bő negyedórája maradt, mindent egy lapra feltéve támadott, de a hazaiak egy ellentámadás végén az élete első NB I.-es meccsén pályára lépő Fekete Vince révén eldöntötték a három pont sorsát.

Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 5-3 (2-1)
Miskolc, 6005 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Klimovics (1.), Edomwonyi (22., 60.), Gera D. (67.), Fekete V. (94.), illetve Baranyai (42.), Bárány (48.), Ojediran (83.)
sárga lap: Lagator (29.), Dzsudzsák (64.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!