Meglepetés-búcsúbulin köszöntek el kollégái az Operettszínházból negyven év után kirúgott karmestertől

2024. március 27. – 07:45

Másolás

Vágólapra másolva

Titokban szerveztek keddre összejövetelt egykori kollégái Makláry László karmesternek, a Budapesti Operettszínház korábbi főzeneigazgatójának azután, hogy Makláryt a nyugdíjba vonulása után előbb nem foglalkoztatták, majd végül megvált tőle a vezetőség.

A Blikk cikke szerint a színháztól távol tartott eseményen többen visszajelezték a részvételüket a mostani társulatból annak ellenére is, hogy ezzel valószínűleg nem szereznek jó pontot a vezetőségnél. Voltak olyanok is, akik a már lekötött előadások miatt nem tudtak részt venni az eseményen – például Mészáros Árpád Zsolt sem, aki nemrég bejelentette, hogy távozik az Operettből.

„Ő egy olyan emberi és szakmai kvalitású kolléga volt az életünkben, aki megérdemli a méltó búcsút, sőt, az Operettnek kellene őt ünnepelnie. De ha belegondolok, még az is kevés lenne, hogy megköszönjük neki mindezt, amit tőle tanultunk, kaptunk. Szobrot érdemelne” – nyilatkozta a lapnak Mészáros.

Szinetár Miklós, Makláry volt főnöke és jó barátja videóüzenetet küldött a karmesternek. Ebben azt mondta, a színház és ő is rengeteget köszönhet neki. „Úgy gondolom, ez a negyven év most lezárult, de a dolognak nincs vége, én nagyon bízom benne, hogy jön még aranykorszak, hogy Makláry László még itt lesz velünk és csinálja majd ezt a remek műfajt, örömet okoz mindnyájunknak. Isten adja, hogy a következő években is itt legyél velünk és csináld! Gratulálok!” – hangzott el az üzenetben.

Az Operettszínházból az utóbbi hónapokban többen távozni kényszerültek. Mészáros Árpád Zsolt ezzel összefüggésben a Blikknek ellehetetlenült munkakörülményekről beszélt, és azt állította, hogy az intézmény vezetése egyértelműen a rendszerhez hűséges művészeket favorizálja. Korábban Sándor Pétert botrányos viselkedése miatt rúgták ki az intézményből, Kerényi Miklós Máté pedig harminc év után döntött úgy februárban, hogy elhagyja az Operettszínházat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!