A Publicusnál magabiztosan vezet a Fidesz listája, fej fej mellett Dobrev és Magyar csapata

2024. május 4. – 09:01

Másolás

Vágólapra másolva

Az összes megkérdezett körében 30 százalékon áll a Fidesz–KDNP EP-listája, a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség és a Magyar Péter-féle Tisza Párt egyaránt 16-16 százalékot érne el, derül ki a Publicus Intézet közvélemény-kutatásából, amit a Népszava ismertetett.

Forrás: Publicus
Forrás: Publicus

A Mi Hazánk listájára 3 százalék, a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt listájára 2-2 százalék szavazna, míg az LMP és a Jobbik képviselőit 1-1 százalék szeretné az Európai Parlamentben látni.

Pulai András, a Publicus igazgatója azt mondta, hogy „a kegyelmi botrány után sok korábbi fideszes szavazó jelent meg a bizonytalanok között, egy részük most a Tisza Párthoz húz, de nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy az új politikai formáció a kormánypártoktól venné el a szavazókat”. Szerinte most úgy tűnik, a vesztesek inkább a kis pártok lesznek.

Megkeresésünkre a Publicus közölte, hogy a most közzétett felmérés adatait április 26. és 30. között vették fel telefonos módszerrel. Ezer szavazókorú embert kérdeztek meg, a minta nem, életkor és iskolázottság szerint reprezentatív, vagyis tükrözi a népesség összetételét. A mintavételi hiba plusz-mínusz 3,1 százalékpont.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!