Tüntetők szirénája és bekiabálásai közepette tartották meg a Meseország-felolvasást

2020. október 4. – 13:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap délelőtt megtartották Budapesten, az Átriumban a felolvasást a Meseország Mindenkié! című kötetből, de a helyszínre szervezett tüntetés beszűrődő hangjai végigkísérték az eseményt. A tüntetést a rendőrség biztosította, de a felolvasás szervezői szerint intézkedniük kellett volna, hogy a tüntetők ne lehetetlenítsék el a programot.

(További friss híreinkért kattintson ide!)

A Meseország körül az elmúlt napokban nagy felháborodás alakult ki, mert a bírálói szerint a mesekönyv homoszexuális propaganda. Korábban leültünk beszélgetni a könyv szerkesztőjével és két szerzőjével arról, hogy mi a könyv valódi célja, és mit szólnak a fogadtatásához. Videónkat itt nézhetik meg újra:

A mesematinét eredetileg közönség előtt tartották volna, de miután a rendőrség engedélyezte Budaházy György és testvére demonstrációját, a szervezők úgy döntöttek, hogy üres nézőtérrel, online közvetítve bonyolítják le az eseményt. A tüntetők hangos tiltakozása azonban végül így is meg tudta zavarni a felolvasást.

„Sziasztok, amint azt bizonyára halljátok, a rendőrség az ezredik felszólításra sem gondolja, hogy a kinti megafonos kántálás és sziréna nem lehetetleníti el az eseményt, és nem teljesítik korábbi ígéretüket, hogy leállítják a rendbontókat. Így még annyira sem tudjuk biztosítani a nyugodt mesehallgatást, mint hittük, az élőt nem lőjük ki, de lehet, hogy a gyerekeket inkább le kéne kapcsolni róla. A BRFK helyszíni vezetője nem hajlandó intézkedni, ezzel véleményünk szerint súlyosan jogsértően jár el, helló, jogállam”

olvasható a felolvasást szervező és közvetítő Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldalán.

Orbán Viktor épp vasárnap reggel volt a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorának vendége, és többek között a Meseország-ügyről is beszélt. A miniszterelnök szerint „Magyarország a homoszexualitás tekintetében egy toleráns, türelmes ország. De van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni, és én ebben összegzem a véleményemet: hagyják békén a gyerekeinket”.

A közvetítés egyik videóján visszanézhető-hallgatható, hogy az eseménybe kívülről erősen behallatszik a tüntetők szirénázása, kiabálása, egy másikon pedig maguk a tüntetők is láthatók-hallhatók az ajtón belülről.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!