A jégkorongszövetség szerint sportemberhez méltatlan, hogy Galló Vilmos lebohócozta a szövetségi kapitányt

2024. május 1. – 18:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) még szerda este vagy legkésőbb csütörtök délelőtt reagál arra, hogy a magyar válogatott több játékosa is kritikát fogalmazott meg a csapat körüli rossz hangulatról a bolzanói divízió I/A-világbajnokságon – írta az MTI. Bóta Márton, a válogatott sajtófőnöke szerda délután azt mondta, az MJSZ vizsgálódik az ügyben, és ezt követően reagál, illetve hoz majd döntéseket a kialakult helyzetben.

A bolzanói tornát két győzelemmel kezdő magyar válogatott szerdán a hajrában, 51 másodperccel a vége előtt kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett az addig pont nélkül álló román együttestől. A meccs után Galló Vilmos a Sport TV-nek adott interjújában bohócnak nevezte Don MacAdam szövetségi kapitányt, illetve bírálta őt, amiért szerinte nem megfelelő támadósorban játszatja, és az emberelőnyös ötösből is kihagyta.

A 24.hu beszámolója szerint az MJSZ szerda este közlemény adott ki, amiben azt írták, hogy a magyar jégkorongcsalád valamennyi tagja csalódott a szerdai vereség miatt. Hozzátették:

„Galló Vilmos nyilatkozata profi sportemberhez méltatlan volt. Bármi is történt a szerdai meccs előtt az öltözőben, az a válogatott belügye. Az edzői stábnak és a játékosoknak közösen kell megtalálniuk az utat, ami kivezet abból a frusztrációból, amit ez a vereség okozott. A szakmai stáb és a válogatott tagjai közösen dolgoznak azon, hogy a feszültségeken túllépve a hátralévő két mérkőzésen ugyanúgy a rá jellemző szívvel és akarattal játsszon a magyar csapat”

A találkozó után Don MacAdam nem reagált a róla szóló megjegyzésre. „Vannak olyan napok, amelyeken nagyon sok mindent megteszel a győzelemért, de így sem sikerül nyerni. Most talán nem tettük bele azt a pluszt, ami kellett volna a sikerhez, de tény, hogy az ellenfél kapusa szenzációs napot fogott ki. Nem úgy játszottunk emberelőnyben sem, ahogy kellett volna, a végén pedig kaptunk egy elkerülhető gólt. A lövésszámunk rendben volt, a minőséggel lehetett gond, a román kapust csak egyszer tudtuk legyőzni” – mondta az MTI-nek a 73 éves kanadai kapitány.

Galló Vilmos és Molnár Zsombor a Magyarország-Románia mérkőzésen a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokságon – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Galló Vilmos és Molnár Zsombor a Magyarország-Románia mérkőzésen a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokságon – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Gallón kívül többen is panaszkodtak a válogatottnál uralkodó rossz hangulatra, a nem megfelelő mentalitásra, egyes szakmai döntésekre és pedagógiai módszerekre, annak ellenére is, hogy az első két fordulóban a japánokat és a dél-koreaiakat is legyőzte a magyar csapat. A torna előtt több rutinos játékos – köztük az egyik legjobb hazai hokisnak tartott Bartalis István – mondta le a válogatottságot.

MacAdam egyben az MJSZ szakmai igazgatója is. Tavaly úgy vette át a szövetségi kapitányi posztot, hogy elődje, Kevin Constantine családi okok miatt lemondott, a kiszemelt utódok közül pedig senkivel sem sikerült megállapodni. A 73 éves kanadai szakvezető első, igazi tétre menő tornája magyar szövetségi kapitányként a februári, budapesti olimpiai selejtező volt, amelyen a csapat a pályán nem harcolta ki a továbbjutást, mert kikapott Japántól. Azonban a belaruszok utólagos kizárása miatt a magyar válogatott a nyár végén mégis folytathatja majd az olimpiai selejtezősorozatot Pozsonyban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!