Toroczkai László szerint elképzelhető, hogy szándékosan vitték a Mi Hazánk majálisára a karlendítő csoportot

2024. május 2. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

Toroczkai László szerint elképzelhető, hogy médiamanipuláció áldozata lett a Mi Hazánk Mozgalom, amikor a párt május 1-jei rendezvényén egy fiatalokból álló csoport náci karlendítve fotózkodott a Bikás parkban. A Mi Hazánk elnöke azt sem zárja ki, hogy szándékosan vitték oda a lefotózott csoportot, hogy lejárassák ezzel a rendezvényüket. „Mégiscsak kampány van, nem ma kezdtem a politizálást, nagyon sok mindent láttam” – mondta ezzel kapcsolatban Toroczkai csütörtök reggel a ATV Start Szigorlat című műsorában.

„Én órákon keresztül ott voltam, egyetlenegy náci karlendítést nem láttam” – mondta a párt elnöke, majd a műsorvezető megjegyzésére, miszerint fotó bizonyítja az esetet, így válaszolt: a képen egy nagy csoport látszik, és félre lehet magyarázni az azon látottakat.

„Nyilván helytelenítem, ha ilyen történt, de azt gondolom, hogy médiamanipulációról van szó. Azt gondolom, hogy megpróbálnak minket folyamatosan lejáratni” – mondta Toroczkai, majd hozzátette, hogy ha mégis megtörtént a karlendítés, azt helytelennek és butaságnak tartja.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

A Mi Hazánk szerdai majálisán Toroczkai László már nagyban beszélt a közönségnek Újbudán, a Bikás parkban, amikor a színpaddal szemben lévő kis dombon, a kolbász- és hamburgerárusok közelében a Telex fotósa érdekes jelenetre figyelt fel. Először csak a kisgyerekeket vette észre, ahogy játszanak és gurulnak lefelé a dombon, majd azt is meglátta, hogy felettük már egy katonai jellegű ruhába öltözködött társaság gyülekezik egy csoportképre, a hátsó sorban állók pedig karlendítésbe kezdtek.

A jelenetről a helyszínen megkérdeztük a Mi Hazánk alelnökét, Novák Elődöt, aki azt mondta: „Az a véleményem, hogy rendkívül jó nyomozó a Telex, hogy egy többezres rendezvényen, szerintem nagy nehezen, találtak egy ilyen jelenetet. Én ilyet nem láttam. De sok ezren fordulnak meg itt, és a közönségünk szerintem merőben más. (…) Ha valaki egy kicsit felöntött a garatra, már-már polgárpukkasztó jelleggel ezt tartotta fontosnak megcsinálni, hát szíve joga.”

A Mi Hazánk május 1-jei rendezvényéről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!