Az apa férfi, az anya nő – ezzel a mondattal tisztázta a Közlekedési Múzeum igazgatója, hogy kiknek is jár az anyák napi kedvezmény

2024. május 3. – 15:42

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója az anyák napi kedvezményes jegyvásárláshoz kapcsolódóan arra utasította a múzeum dolgozóit, a kedvezmény interpretálásakor vegyék figyelembe, hogy „az apa férfi, az anya nő” – értesült a Telex.

„A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum az alábbi Főigazgatói Munkautasítást alkotja a későbbiekben esetlegesen felmerülő interpretációs kérdések ideje korán történő kezelése érdekében az anyák napi kedvezményes jegyvásárláshoz kapcsolódóan: »Az apa férfi, az anya nő.«” – áll a tavaly nyáron kinevezett főigazgató, Schneller Domonkos által aláírt munkautasításban.

Érdeklődésünkre a múzeum azt írta, hogy az intézményvezető saját hatáskörében adta ki az utasítást, az intézkedés célja pedig a kedvezményezetti kör megállapítása körüli anomáliák megelőzése volt, azaz „az intézkedés a jogosulti kör kijelölésére vonatkozott”. „A Múzeum alapfeladata közös múltunk értékeinek védelme: a főigazgatói utasítás – az Alaptörvény szövegével összhangban – ennek a küldetésnek tesz eleget” – írta a múzeum.

A válasz további részében szerkesztőségünk figyelmébe ajánlották, hogy három nappal ezelőtt nyitotta meg a múzeum „történetének legnagyobb alapterületű, a közlekedés és a fenntarthatóság kapcsolatát vizsgáló új időszaki kiállítását, két napja pedig több száz veterán jármű részvételével ünnepelte alapításának 125. évfordulóját”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!